ΑρχικήinetΤο Facebook προτρέπει τους χρήστες της Μ. Βρετανίας να ψηφίσουν!

Το Facebook προτρέπει τους χρήστες της Μ. Βρετανίας να ψηφίσουν!

Το Facebook ενθαρρύνει τους χρήστες της Μ. Βρετανίας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους προσπαθώντας να αυξήσει την προσέλευση στις εκλογές του Μαΐου. 

dhfacebook-political-interest-lists

Σήμερα το κοινωνικό δίκτυο εισάγει ένα μήνυμα στο News Feed των Βρετανών που μπορούν να ψηφίσουν ενημερώνοντας τους ότι η προθεσμία για την εγγραφή είναι σε μια εβδομάδα και παρέχει ένα link για την ιστοσελίδα εγγραφής της Κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου.

Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της εταιρικής σχέσης  με την Εκλογική Επιτροπή και δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook ενθαρρύνει τους χρήστες του να ψηφίσουν. Στις γενικές εκλογές του 2015, το κοινωνικό δίκτυο εμφάνιζε υπενθυμίσεις για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους στους Βρετανούς χρήστες, 15 εκατομμύρια άνθρωποι τις είδαν τότε.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εκλογών που γίνονται στις 5 Μαΐου στη Βρετανία συμπεριλαμβανομένων κάποιων συμβουλίων, του δημάρχου του Λονδίνου, του Επίτροπου της αστυνομίας και της εγκληματικότητας και της Συνέλευσης της Ουαλίας και της Ιρλανδίας.

https://www.secnews.gr/103003/dwrean-facebook-akoma-kai-otan-sou-exoun-teleiwsei-ta-dedomena/btn-large” variation=”btn-success”]Δωρεάν Facebook ακόμα και όταν σου έχουν τελειώσει τα δεδομένα!

Η Εκλογική Επιτροπή δεν πλήρωσε το Facebook γι’ αυτή την πρωτοβουλία σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρίας.

Δείτε εδώ πως φαίνεται η ειδοποίηση σε κινητά και η πύλη εγγραφή των ψηφοφόρων:

screenshot_20160412-111120-2

Αυτά τα μηνύματα μπορεί να έχουν εμφανή αντίκτυπο! Μια μελέτη το 2010 είχε δείξει ότι 340.000 επιπλέον άτομα ψήφισαν σε μια εκλογή του Κογκρέσου των ΗΠΑ εξαιτίας ενός μηνύματος στο Facebook που τους ενημέρωνε ότι ήταν η ημέρα των εκλογών.

“Πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν το Facebook, πολύ μεγαλύτερος αριθμός από αυτόν των ατόμων που ψήφισαν κατά τις τελευταίες γενικές εκλογές. Βλέπουμε ότι εκατομμύρια από αυτούς ήδη στρέφονται στο κοινωνικό δίκτυο για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, καθώς και για να συμμετέχουν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή συζήτηση για το δημοψήφισμα. Ωστόσο, το να συμμετέχεις στην online συζήτηση δεν είναι αρκετό για να υπολογιστεί η γνώμη σου Αν δεν είσαι εγγεγραμμένος, δεν μπορείς να ψηφίσεις! Είναι τόσο απλό!”, δήλωσε ο Theo Lomas, ειδικός από το Facebook σε θέματα πολιτικής.

“Ελπίζουμε μέσω συνεργασιών όπως αυτή με την Εκλογική Επιτροπή, ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ξέρουν πώς να ψηφίσουν και να εκφράσουν τη γνώμη τους.”

https://www.secnews.gr/103045/porn-site-mplokarei-tous-xristes-sth-voreia-karolina-logw-omofovikou-nomou/btn-large” variation=”btn-info”]Porn site μπλοκάρει τους χρήστες στη Β. Καρολίνα λόγω ομοφοβικού νόμου

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS