ΑρχικήinetΜαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες: Ο Humans in the Loop οργανισμός, με έδρα τη Βουλγαρία, παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση για μετανάστες από ζώνες συρράξεως (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ).

Τα τελευταία πέντε χρόνια η εισροή των προσφύγων έχει φέρει πολλές προκλήσεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος της όπου η οικονομία πολλών δεν είναι τόσο αναπτυγμένη όσο στη Δύση.

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Στη Βουλγαρία όμως, ένα από τα φτωχότερα μέλη της ΕΕ, μια εταιρεία κατάφερε να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τους πρόσφυγες και παράλληλα να προωθήσει την τοπική οικονομία.

Ο Humans in the Loop οργανισμός ιδρύθηκε το 2017 για να βοηθήσει μετανάστες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, να εγκατασταθούν στη χώρα και να αποκτήσουν τεχνολογικές δεξιότητες. Έτσι θα μπορούν να εργαστούν στον τομέα του artificial intelligence και της machine learning.

Μέχρι στιγμής αυτό το εγχείρημα έχει βοηθήσει πάνω από 2.000 πρόσφυγες να βρουν δουλειά και να προσαρμοστούν στην Βουλγάρικη κοινότητα.

Σύμφωνα με την Διευθύνων Σύμβουλο, Iva Gumnishka, μπορούν να παρέχουν εκμάθηση κάθε επιπέδου, από machine learning μέχρι development.

«Η δουλειά κυμαίνεται από την συλλογή και ταξινόμηση δεδομένων, μέχρι επαλήθευση προβλέψεων και αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων. Κάνουμε, επίσης αρκετή διεργασία στο κομμάτι αναγνώρισης και επισήμανσης εικόνων και βίντεο, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση.»

Ο οργανισμός δουλεύει, κυρίως, με πρόσφυγες που έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά και ανθρώπους που ζούσαν σε εμπόλεμη ζώνη. Εκτός από τους 100 υπαλλήλους στη Βουλγαρία, συνεργάζεται με 150 άτομα σε Τουρκία, Συρία και Ιράκ.

«Διανέμουμε τα έργα με σειρά προτεραιότητας, που καθορίζεται από το νομικό πλαίσιο, τον αριθμό εξαρτημένων ατόμων, την κατάσταση απασχόλησης και άλλους παράγοντες». Από πολλούς θεωρείται κατάλληλη ευκαιρία για γυναίκες που προτιμούν να δουλεύουν από το σπίτι και θέλουν να συνδυάζουν τη δουλειά τους με τα οικιακά και την φροντίδα των παιδιών τους.

Ο Humans in the Loop οργανισμός έχει συνεργαστεί με πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική, αναπτύσσοντας προϊόντα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και του computer vision. Έχουν ασχοληθεί επίσης με γεωργικά έργα όπως τμηματοποίηση καλλιεργειών με drone, ανίχνευση ζημιών αυτοκινήτου, αναγνώριση προσώπου και εντοπισμός πλαστογραφιών για κάμερες CCTV.

Σήμερα ο οργανισμός αναζητά συνεργάτες στη Μέση Ανατολή και ειδικά στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Υεμένη. Στόχος τους είναι να απασχολούν έως και 500 άτομα από τις χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο και να δημιουργήσουν πολλές νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS