ΑρχικήUpdatesTelegram: Προσθέτει νέα υπηρεσία για ασφαλείς ομαδικές βιντεοκλήσεις!

Telegram: Προσθέτει νέα υπηρεσία για ασφαλείς ομαδικές βιντεοκλήσεις!

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σχεδιάζει να προσθέσει μια νέα υπηρεσία που θα παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να πραγματοποιούν ομαδικές βιντεοκλήσεις με ασφάλεια. Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσα στο 2020, προσθέτοντας, ακόμη, ότι οι εφαρμογές για ομαδικές βιντεοκλήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προσφέρουν είτε ασφάλεια είτε χρηστικότητα, αλλά η νέα αυτή υπηρεσία θα συνδυάζει και τα δύο στοιχεία. Το Telegram ανακοίνωσε τα σχέδιά του, λίγο καιρό αφότου έγινε γνωστό ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια, αγγίζοντας τα 400 εκατομμύρια, ενώ πέρυσι οι χρήστες του ανέρχονταν στα 300 εκατομμύρια. Η δήλωση του Telegram ότι οι τρέχουσες υπηρεσίες ομαδικών βιντεοκλήσεων προσφέρουν ασφάλεια ή χρηστικότητα, είναι ένας έμμεσος υπαινιγμός προς εφαρμογές όπως το Zoom, για το οποίο έχουν αποκαλυφθεί πολλά σκάνδαλα ασφαλείας τους τελευταίους μήνες. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί της εφαρμογής ότι προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση είναι ψευδείς και ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου της διευκόλυναν απρόσκλητους χρήστες να εντοπίσουν βιντεοκλήσεις.

Ωστόσο, και η εφαρμογή του Telegram έχει δεχτεί πολλές κριτικές που αφορούν ζητήματα ασφαλείας, δεδομένου ότι η end-to-end κρυπτογράφηση δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Η εταιρεία προβλέπει ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο νέοι χρήστες θα εγγράφονται στην υπηρεσία κάθε μέρα, σημειώνοντας ότι το Telegram είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις σε πάνω από 20 χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών του δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον αριθμό των χρηστών του WhatsApp, που έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια τον Φεβρουάριο.

Ακόμη, το Telegram κυκλοφόρησε σήμερα μια συλλογή νέων χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα του. Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέτουν εκπαιδευτικά snippets σε κουίζ που δημιουργούνται στην εφαρμογή, ενώ διατίθεται, επιπλέον, μία λίστα που περιλαμβάνει 20.000 αυτοκόλλητα. Τέλος, η εταιρεία δήλωσε πως για τους χρήστες macOS θα διατίθενται ακόμα περισσότερες δυνατότητες στην πλατφόρμα της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή, υπάρχουν στο επίσημο blog του Telegram.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS