ΑρχικήUpdatesChrome Beta 73: Βελτιώσεις και προσθήκη νέων χαρακτηριστικών

Chrome Beta 73: Βελτιώσεις και προσθήκη νέων χαρακτηριστικών

Chrome Beta 73: Πλέον, η σταθερή εκδοχή του Chrome 72 κυκλοφορεί και το Chrome 73 έχει μετακινηθεί στο Beta channel. Αν και υπάρχουν ορισμένες βελτιώσεις για το Android, τα περισσότερα χαρακτηριστικά στη κυκλοφορία που έρχεται αφορούν τις πλατφόρμες desktop. Παρακάτω ακολουθούν τα νέα χαρακτηριστικά σχετικά με το Chrome Beta 73.

Chrome Beta

#1 Address quick actions

Η Google έχει προσθέσει μία σειρά από κουμπιά για το address bar στο Android. Κάθε φορά που πατάει κανείς στη μπάρα, υπάρχουν νέα κουμπιά για αντιγραφή, κοινοποίηση και επεξεργασία του υπάρχοντος URL. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί πίσω από ένα flag αλλά έχει ενεργοποιηθεί ήδη ως default στο Chrome Beta 73.

#2 Picture-in-Picture στο desktop

Το mode picture-in-picture για το Chrome ήρθε πέρυσι και ουσιαστικά επιτρέπει στα βίντεο να παίξουν στο δικό τους μικρό παράθυρο. Σε αντίθεση με το Android, στο οποίο ενεργοποιείται αυτόματα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τη στιγμή που γίνεται μετάβαση σε άλλη εφαρμογή, στο desktop απαιτείται η πράξη του χρήστη, όπως το να πατήσει κλικ σε ένα κουμπί. Επιπλέον, η Google πειραματίζεται να βρει έναν τρόπο να ενεργοποιείται αυτό το mode αυτόματα στα desktops και μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο ως ένα Original Trial στο Chrome 73. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα προσθέσει το χαρακτηριστικό «autopictureinpicture» σε ένα στοιχείο βίντεο, αυτό αυτόματα θα εμφανιστεί όταν η σελίδα κρυφτεί. Με πιο απλά λόγια, αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε πάντα σε Android. Αν έχετε εγκαταστήσει το Chrome Beta 73 στο desktop, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα demo εδώ. Να αναφερθεί πως έχει προστεθεί και το χαρακτηριστικό «Skip Ad» για το desktop και αν έχετε το Chrome Beta 73 μπορείτε να το δοκιμάσετε.

#3 Keyboard media controls

Αν έχετε ένα πληκτρολόγιο με κλειδιά ελέγχου media, πιθανώς θα αγαπήσετε το Chrome 73, καθώς αν πιέσετε το κλειδί play/pause στο πληκτρολόγιό σας τότε θα παίξει ή θα σταματήσει ένα ενεργό βίντεο. Επίσης, ίσως παρατηρήσετε μερικά σφάλματα, καθώς κάποια custom video players δεν έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται αλλαγές playback χωρίς έναν χρήστη να πατάει όντως το κουμπί αλλά πρέπει να δουλεύει σωστά με τα περισσότερα sites. Τα sites θα είναι διαθέσιμα να εκτελούν πράξεις κάθε φορά που πατιούνται τα κλειδιά «rewind/fast forward», χρησιμοποιώντας το Media Session API, το οποίο είχε εισαχθεί στο Chrome 57 για το Android. Για παράδειγμα, η εφαρμογή στο web του Spotify θα μπορούσε να σας επιτρέψει να πάτε στο προηγούμενο ή επόμενο τραγούδι, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιό σας. Σίγουρα σύντομα κάποια sites θα προσθέσουν υποστήριξη για αυτό το feature.

#4 Badges on PWAs

Ένα ακόμα πειραματικό χαρακτηριστικό για το Chrome 73 είναι η δυνατότητα προσθήκης ενός badge σε ένα εγκατεστημένο Progressive Web App. Για παράδειγμα, το Twitter PWA θα μπορούσε να δείχνει ένα badge για τα αδιάβαστα DMs ή μια μετατροπή βίντεο θα μπορούσε να δείχνει ένα badge όταν έχει ολοκληρωθεί. Εδώ να τονίσουμε πως η αναπαράσταση του badge δεν θα φαίνεται ίδια σε κάθε λειτουργικό σύστημα.

 Άλλα χαρακτηριστικά

  • Τα Progressive Web Apps που τρέχουν από το desktop έχουν άδεια για autoplay βίντεο με ήχο.
  • Στα Chromebooks με το Android 9 Pie, όταν μια εφαρμογή Android ξεκινάει με το να παίζει μουσική, το Chrome θα σταματήσει οποιαδήποτε βίντεο ή audio players.
  • Το Chrome δεν θα επιτρέπει πλέον λήψεις σε sandboxed frames, αν ο χρήστης δεν αλληλεπιδράσει με το frame.
  • Τα stylesheets μπορούν να κατασκευασθούν δυναμικά με τη χρήση καινούριων μεθόδων CSSStyleSheet.
  • Τα sites μπορούν να ελέγξουν γρήγορα εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές HDCP DRM.

Αν ενδιαφέρεστε να κατεβάσετε το Chrome Beta πατήστε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS