ΑρχικήsecurityΤα Windows 95 είναι και πάλι διαθέσιμα, αυτή τη φορά σε Mac...

Τα Windows 95 είναι και πάλι διαθέσιμα, αυτή τη φορά σε Mac και Linux!

Για τους λάτρεις των Windows 95, τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς είναι πάλι διαθέσιμα και η εγκατάστασή τους είναι ήδη εφικτή σε Mac, Linux και Windows!

Windows 95

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο έτος, ο προγραμματιστής λογισμικού Felix Rieseberg κυκλοφόρησε μία εκδοχή των Windows95, η οποία μπορούσε να τρέξει σε έναν αριθμό από διαφορετικές πλατφόρμες, με τη χρήση ενός framework που λέγεται Electron. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική, επειδή έτρεχε μερικές σημαντικές εφαρμογές και παιχνίδια αλλά ο Rieseberg κυκλοφόρησε μία δεύτερη εκδοχή 2.0 που περιλαμβάνει ένα web browser, υποστήριξη ήχου και άλλα.

Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι πως η εφαρμογή προσφέρει σχεδόν 500MB ελεύθερης χωρητικότητας στο δίσκο, χαρακτηριστικό που προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα έχει σκεφτεί ο οποιοσδήποτε από όταν είχε πάρει τα συστήματα Windows 95. Επίσης, στα Windows 95 περιλαμβάνεται και το Microsoft Frontpage για τη δημιουργία σελίδων και παράλληλα κάποια άλλα δημοφιλή παιχνίδια από τις παλιές καλές μέρες, όπως για παράδειγμα, τα Doom, Wolfenstein 3D, A10 Tank killer και Grand Prix Circuit.

Προφανώς δεν υπάρχει Internet Explorer αλλά υπάρχει το Netscape 2.0 που είναι κατάλληλο για Windows 95. Επιπλέον, υπάρχει το κουμπί «Reset» που είναι πολύ σημαντικό σε υπολογιστές αλλά και η αναβάθμιση από την πρώτη κυκλοφορία που υποστηρίζει ήχο. Με πιο απλά λόγια, αυτό που δημιούργησε ο Rieseberg μπορεί να χαρακτηριστεί ως “χρονομηχανή”.

Τα Windows 95 μπορούν να τρέξουν στο Electron, το οποίο είναι ένα framework που τρέχει σε εφαρμογές cross-platforms και χρησιμοποιεί HTML, CSS και Javascript για να χτίσει εφαρμογές.

Ωστόσο να επισημανθεί πως μετά την εγκατάσταση των Windows 95, είναι αρκετά πιθανό να χρειαστεί ένα restart ο υπολογιστής, καθώς στην αρχή είναι πιθανό να κολλήσουν κάποια παιχνίδια ή εφαρμογές.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εκδοχή 2.0 των Windows 95 του Rieseberg από το GitHub εδώ. Να σημειωθεί πως για τα Mac, τα Windows και τα Linux καταλαμβάνεται χωρητικότητα 300MB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS