ΑρχικήsecurityΡώσοι hackers κλέβουν ιατρικά αρχεία δοκιμών από το British Coronavirus Lab

Ρώσοι hackers κλέβουν ιατρικά αρχεία δοκιμών από το British Coronavirus Lab

«Μπορούμε να αποκαλύψουμε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κλίμακα της διαδικτυακής μάχης που έχει ανησυχήσει την κοινότητα των πληροφοριών και αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενης ανησυχίας. Οι hackers που συνδέονται με τη Ρωσία και το Ιράν ήταν πίσω από «εντελώς κατακριτέες εισβολές» στα βρετανικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν τον Covid 19, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων και ερευνητικών εργαστηρίων.

hackers

“Είναι κατανοητό ότι η περαιτέρω έρευνα δείχνει ότι οι υπεύθυνοι hackers βρίσκονται στη Γεωργία και συνδέονται με το Κρεμλίνο και τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας”, αναφέρει το νέο ερευνητικό άρθρο της βρετανικής έκδοσης Daily Mail, που γράφτηκε από τον Χάρι Κόουλ, έναν Βρετανό δημοσιογράφο που εργάζεται ως αναπληρωτής πολιτικός συντάκτης.

Πολύ εμπιστευτικές λεπτομέρειες εκατοντάδων Βρετανών που συμμετέχουν σε ιατρικές δοκιμές έχουν κλαπεί από ένα εργαστήριο που καταπολεμά τον Covid-19, σύμφωνα με το The Mail την Κυριακή.

“Η εφημερίδα αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα πώς οι hackers που συνδέονται με τη Ρωσία και το Ιράν ήταν πίσω από «εντελώς κατακριτέες εισβολές» στα βρετανικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν τον ιό, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων και ερευνητικών εργαστηρίων.”

“Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσής, οι υπηρεσίες ασφαλείας δημοσίευσαν επίσημες οδηγίες για ερευνητικές εγκαταστάσεις για την προστασία τους από τέτοιες επιθέσεις, αλλά επέμειναν ότι καμία δεν ήταν επιτυχής.

«Σήμερα, όμως η εφημερίδα αποκάλυψε επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τις εισβολές των hacker, λέγοντας πως η ανησυχία βρίσκεται στα ύψη».

 «Είναι κατανοητό ότι η περαιτέρω έρευνα δείχνει ότι οι υπεύθυνοι hackers εδρεύουν στη Γεωργία και συνδέονται με το Κρεμλίνο και τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μία πηγή ισχυρίστηκε ότι οι hackers ζήτησαν 2 εκατομμύρια λίρες για την επιστροφή δεδομένων, αλλά δυστυχώς προσέφεραν στην εταιρεία μια «έκπτωση» εάν βρει μια θεραπεία για το Covid-19».

Η HMRC έχει αναφέρει σε μια δημοσίευση στον ιστότοπο της ότι δεν έχουν κλαπεί δεδομένα που σχετίζονται άμεσα με τα τεστ για τον covid 19.

“Οι Υπουργοί πιστεύεται ότι λαμβάνουν καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση στον πόλεμο στον κυβερνοχώρο, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως “κρίσιμη”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS