ΑρχικήsecurityHacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI!

Hacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI!

Hacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI: Ο Ιρανός hacker Mrb3hz4d, ο οποίος έχει παραβιάσει την ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (aead.gr) που ανήκει στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το δίκτυο πρόσβασης και κορμού για τους φορείς του Δημοσίου, δίνει αποκλειστική συνέντευξη στην ομάδα του SecNews.

Ο Ιρανός hacker έχει επιτεθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες παγκοσμίως τραβώντας πάνω του ιδιαίτερη προσοχή με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για το FBI το οποίο εξέδωσε πρόσφατα ένα ALERT για αυτόν.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση του FBI αναφορικά με τον Mrb3hz4d η οποία αναφέρει:

Το FBI παρατηρεί αυξημένη δραστηριότητα παραβίασης ιστότοπων από Ιρανούς hackers. Το FBI πιστεύει ότι αρκετές από τις παραβιάσεις ιστοτόπων πραγματοποιήθηκαν λόγω εκμετάλλευσης γνωστών ευπαθειών σε content management systems (CMSs) για τη μεταφόρτωση defacement αρχείων. Το FBI συμβουλεύει τους χρήστες, τους οργανισμούς και τις εταιρείες που πιθανόν να αποτελέσουν στόχο Ιρανών hackers να γνωρίζουν τους δείκτες, τις τακτικές και τις τεχνικές που παρέχονται στο ALERT τους.

Η ομάδα του SecNews ήρθε σε επαφή με τον πολυσυζητημένο Mrb3hz4d για να μάθουμε περισσότερα για τον hacker, τους στόχους τους, τις επιθέσεις σε Ελληνικές ιστοσελίδες, την άποψη του για το επίπεδο online ασφάλειας των Ευρωπαίων, το μήνυμα που στέλνει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας  και πολλά άλλα.

Hacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI!
Hacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI!
  • Λίγα λόγια για τον εαυτό σου;

Ασχολούμαι με το hacking επειδή μου αρέσει και δεν πληρώνομαι για αυτό. Το τεχνικό μου υπόβαθρο περιλαμβάνει γνώσεις coding, programming, web hacking και exploiting.

  •  Θεωρείς τον εαυτό σου black-hat hacker, a grey-hat hacker ή white-hat hacker;

Το grey-hat hacker θα με αντιπροσώπευε καλύτερα.

  •  Ασχολείσαι με το hacking αρκετό διάστημα; Δρας μόνος σου ή ανήκεις σε κάποια hacking ομάδα;

Ναι, ασχολούμαι αρκετό καιρό. Δεν ανήκω σε κάποια hacking ομάδα, όλες τις επιθέσεις τις τρέχω μόνος μου.

  • Πόσες επιτυχημένες hacking επιθέσεις έχεις πραγματοποιήσει;

Έχω επιτύχει σε πολλές hacking επιθέσεις. Δεν ξέρω ακριβή αριθμό αλλά σίγουρα είναι εκατοντάδες.

  • Ως hacker, έχεις βρεθεί στο στόχαστρο κρατικών Αρχών και κυβερνητικών οργάνων;

Ναι, αλλά δεν έχω να φοβηθώ κάτι.

  • Με τι κριτήρια επιλέγεις τους στόχους σου; Είναι μόνο κυβερνητικοί οργανισμοί ξένων κρατών ή “χτυπάς” και στόχους της χώρας σου;

Ο λόγος που επιδίδομαι σε hacking επιθέσεις είναι για να ανακαλύπτω ευπάθειες συστημάτων και ιστοσελίδων. Θέλω να θορυβηθούν όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με την προστασία των online συστημάτων τους ανεξάρτητα σε ποιο κράτος ανήκουν.

  • Ποια χώρα, κατά την γνώμη σου, είναι πιο ευάλωτη σε hacking επιθέσεις;

Η Ινδία. Οι περισσότερες ιστοσελίδες στην Ινδία δεν λαμβάνουν σχεδόν κανένα μέτρο ασφάλειας με αποτέλεσμα να είναι πανεύκολος στόχος. Το επίπεδο online ασφάλειας είναι πολύ χαμηλό.

  • Οι online υποδομές της Ελλάδας δέχονται, κατά καιρούς, αρκετές hacking επιθέσεις από Ιρανούς hackers. Θεωρείς ότι η Ελλάδα αποτελεί εύκολο στόχο για έναν hacker;

Ναι. Αν κάποιος διαθέτει τεχνικές γνώσεις hacking δεν θα τον δυσκολέψει ιδιαίτερα η Ελλάδα.

Hacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI!
  • Η στοχοποίηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι ένα σημαντικό κυβερνητικό δίκτυο. Πώς στοχεύετε σε μια συγκεκριμένη χώρα; Για παράδειγμα, θεωρείς ότι κάποιος μπορεί εύκολα να προσεγγίσει τα Ελληνικά hosts; Υπάρχουν άλλα θύματα στο οπλοστάσιό σου που σχετίζονται με την Ελλάδα ή την κυβέρνηση; (δεν χρειάζεται να αναφερθούν στόχοι φυσικά αλλά ένα ναι ή όχι)

Ναι υπάρχουν και άλλα Ελληνικά συστήματα που έχουν παραβιαστεί. Δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα.

  • Εκτός από την ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (http://www.aead.gr/) έχεις παραβιάσει άλλες ελληνικές ιστοσελίδες;

Ναι. Αρκετές μάλιστα.

  • Πόσο εύκολο είναι, κατά την γνώμη σου, να παραβιάσει κάποιος συστήματα Ελληνικών κρατικών οργανισμών, ιστοσελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς;

H Ελλάδα διαθέτει μέτριου επιπέδου ασφάλεια στο διαδίκτυο. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο.

  • Πόσο εύκολο είναι για έναν hacker να βρει προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών και ειδικά Ελλήνων στο Dark Web; Αν είναι εύκολο, αυτό σημαίνει ότι τα Ελληνικά συστήματα έχουν δεχτεί πολλές παραβιάσεις;

Ναι είναι πάρα πολύ εύκολο για έναν hacker που έχει τεχνικές γνώσεις να βρει παραβιασμένες βάσεις δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών. Ναι, υπάρχουν αρκετές βάσεις δεδομένων με προσωπικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών στο Dark Web και μια από αυτές είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια μου. Όσα προσωπικά στοιχεία Ελλήνων βρίσκονταν στα συστήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανήκουν πλέον σε εμένα.

  • Θεωρείς ότι οι Ιρανοί hackers έχουν την ικανότητα και τις τεχνικές γνώσεις να ξεκινήσουν ένα κυβερνοπόλεμο;

Ναι, οι Ιρανοί hackers είναι ικανοί να ξεκινήσουν έναν κυβερνοπόλεμο και μάλιστα να “κερδίσουν”. Το Ιράν διαθέτει ισχυρό κυβερνοστρατό.

  • Ποια είναι τα βασικά μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν οι κρατικοί οργανισμού, οι επιχειρήσεις και οι απλοί χρήστες για να προφυλαχθούν από hacking επιθέσεις σαν τις δικές σου;

Για να μην πέσουν θύματα hacking οφείλουν να έχουν εγκαταστήσει ένα καλό anti-virus software το οποίο να φροντίσουν να είναι πάντα updated. Επίσης, να έχουν εγκαταστήσει ένα anti-sheller.

  • Τέλος, έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την hacking επίθεση που δέχτηκαν;

Οι αρμόδιοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μου ΑΜΕΣΑ, αλλιώς θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω τo database με εκατοντάδες προσωπικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών. Η ασφάλεια του online συστημάτων τους είναι ελλιπής και αυτό θα τους κοστίσει. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα….

Hacker Mrb3hz4d: Αποκλειστική συνέντευξη του Ιρανού που ψάχνει το FBI!

Μετά την επικοινωνία μας με τον Hacker Mrb3hz4d, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους αρμόδιους της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να δράσουν ΑΜΕΣΑ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ιρανός hacker αν δεν λάβουν άμεσα μέτρα η δημοσίευση των databases με στοιχεία Ελλήνων πολιτών, θα κοστίσει την παραβίαση του απορρήτου και της ιδιωτικότητας πολλών Ελλήνων.

To SecNews δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των δεδομένων που έχει στην διάθεσή του ο Ιρανός Hacker καθώς και τι χρήση ενδέχεται να πραγματοποιήσει.

Ευχαριστούμε τον Mrb3hz4d για την σύντομες δηλώσεις και τις πληροφορίες που μας παρέθεσε.

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews για περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS