Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:02
Αρχική security Hacker αντιγράφει την database του νεοναζί forum IronMarch

Hacker αντιγράφει την database του νεοναζί forum IronMarch

Ένας μυστηριώδης hacker δημοσιεύει μια database ενός από τα πιο περίφημα νεοναζί forum, το IronMarch forum.

Τα δεδομένα που δημοσιεύονται σήμερα περιλαμβάνουν ένα πλήρες αντίγραφο του περιεχομένου του forum, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων λεπτομερειών όπως email, διευθύνσεις IP, ονόματα χρηστών και ιδιωτικά μηνύματα.

Η χωρητικότητα της database αναλύεται επί του παρόντος από ένα πλήθος φορέων, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου, με την ελπίδα να συνδέσουν τα μέλη του forum με λογαριασμούς σε άλλους ιστότοπους και να εκθέσουν ενδεχομένως τις πραγματικές τους ταυτότητες.

Η προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα μέλη του forum προέρχεται από το γεγονός ότι το IronMarch, παρά το γεγονός ότι είναι λίγο γνωστό στους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου, ήταν η γενέτειρα δύο από τις πλέον ακραίων ακροδεξίων κινημάτων νεοναζί – το Atomwaffen και το SIEGE Culture – με τον πρώτο κατηγορούμενο να ενορχηστρώσει τουλάχιστον οκτώ δολοφονίες σε όλο τον κόσμο.

database forum

Η σύντομη ιστορία του IronMarch Forum

Το IronMarch forum εγκαινιάστηκε επίσημα το φθινόπωρο του 2011 και είναι η δημιουργία του Ρώσου Alexander Slavros. Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, το fοrum δεν έγινε ποτέ δημοφιλές και έζησε στη σκιά άλλων πιο γνωστών νεοναζί forum όπως Stormfront, 4chan, 8chan και Reddit.

Αυτή η απομόνωση επέτρεψε στο fοrum να «ευδοκιμήσει» και να ακολουθήσει μια διαφορετική κατεύθυνση από τις άλλες κοινότητες νεοναζί, οι οποίες έλαβαν πολύ περισσότερη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης και γενικά ήταν πιο “εξημερωμένες” στο περιεχόμενο που δημοσίευσαν.

Αργά, τα τελευταία χρόνια, το IronMarch forum ανέπτυξε μια κουλτούρα υπέρ της βίας, της δολοφονίας και του ακραίου ρατσισμού, κάτι που άλλα sites δεν θα ανέχονταν γενικά.

Το 2015, τα μέλη του forum ίδρυσαν το “Atomwaffen Division”, μια νεοναζιστική ομάδα που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατικό δίκτυο λόγω της συμμετοχής του σε πολλαπλές δολοφονίες.

Το fοrum δημιούργησε μια δεύτερη εξτρεμιστική ομάδα τον Ιούλιο του 2017, όταν διάφορα μέλη της IronMarch δημιούργησαν μια άλλη νεοναζιστική ομάδα με βίαιες τάσεις που ονομαζόταν SIEGE Culture.

Καθώς ο κόσμος έμαθε αργά για την ύπαρξη του forum μέσω των εκμεταλλεύσεων των διαφόρων μελών του, το website έκλεισε τον Νοέμβριο του 2017. Εκείνη την εποχή δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση. Ορισμένοι ανέφεραν ότι το ο ιστότοπος έκλεισε μόνος του για να αποφύγει μια έρευνα επιβολής του νόμου.

Το σημερινό dump προσδίδει πίστη στην τελευταία θεωρία ότι μπορεί να έχει εμπλακεί ένας hacker, αν και δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε 100% σίγουροι.

Τα δεδομένα του fοrum δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα στο τμήμα file-hosting της πύλης Internet Archive.

Οι δημοσιευμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο του site, από τα στοιχεία του χρήστη έως τις δημοσιεύσεις του forum και από τα ιδιωτικά μηνύματα έως τις ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και τα αρχεία καταγραφής διαχείρισης του forum.

Η βάση δεδομένων του fοrum περιλαμβάνει λεπτομέρειες για 3.548 εγγεγραμμένα προφίλ. Το αναγνωριστικό database του τελευταίου χρήστη είναι 15,218. Ωστόσο, η database περιελάμβανε μόνο λεπτομέρειες για 3.548 λογαριασμούς – πιθανότατα λόγω ανεπιθύμητων ή διαγραμμένων προφίλ.

Η ημερομηνία εγγραφής του τελευταίου χρήστη είναι η 20η Νοεμβρίου 2017, γεγονός που υποδηλώνει ότι η database είναι ένα αντίγραφο της τοποθεσίας κοντά στην ώρα που πήγε εκτός σύνδεσης.

Ενώ πολλά μέλη του forum είναι πολύ πιθανό να έχουν χρησιμοποιήσει VPN ή Tor για να έχουν πρόσβαση στο forum, ορισμένοι αναλυτές που αναζητούν τα δεδομένα ελπίζουν ότι μπορούν να βρουν ενδείξεις για την ταυτότητα των χρηστών μέσω των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποίησαν για να εγγραφούν, το ψευδώνυμο που επέλεξαν στο site, καθώς και τα fοrum posts και τα ιδιωτικά μηνύματα που έχουν στείλει ο ένας στον άλλο. Αυτή η αναζήτηση θα λάβει εκτεταμένη εξόρυξη δεδομένων και μια βαθιά ανάλυση των απελευθερωμένων πληροφοριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.