ΑρχικήsecurityΚίνα: Η αστυνομία συνέλαβε τους διαχειριστές DDoS botnet με 200.000 μολυσμένα websites

Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε τους διαχειριστές DDoS botnet με 200.000 μολυσμένα websites

DDoS botnetΟι αστυνομικές αρχές της Κίνας συνέλαβαν μια hacking ομάδα, που χειριζόταν ένα botnet με περισσότερα από 200.000 μολυσμένα websites. Το botnet χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση DdoS επιθέσεων.

Αυτή είναι η πρώτη σημαντική καταστολή λειτουργίας ενός botnet από τις κινεζικές αρχές και μάλιστα του μεγαλύτερου botnet.

Το 2016 κυκλοφόρησε ο πηγαίος κώδικας του Mirai IoT botnet. Έκτοτε, οι Κινέζοι hackers έχουν δημιουργήσει πολλά καταστροφικά botnets, τα οποία, συνήθως, νοικιάζουν σε άλλους χρήστες μέσω ειδικών υπηρεσιών, γνωστών ως DDoS booters ή DDoS stressors.

Το 2017, η Cisco Talos δημοσίευσε μια έκθεση, η οποία έδειξε ότι παρατηρείται σημαντική άνοδος στην προσφορά DDoS-for-hire υπηρεσιών από Κινέζους hackers. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ξαφνική άνοδος των κινεζικών DDoS booters οφείλεται στο ότι οι κινεζικές αρχές δεν παρεμβαίνουν.

Έτσι οι Κινέζοι διαχειριστές των DdoS botnet κατάφεραν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Πλέον, δεν βασίζονται μόνο σε Mirai και IoT συσκευές για την πραγματοποίηση DdoS επιθέσεων. Τα κινεζικά botnets χρησιμοποιούν πλέον ευπάθειες σε web servers και coding frameworks για να αποκτήσουν τον έλεγχο των ευάλωτων συστημάτων.

Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση γιατί ο αριθμός των botnet και των DdoS επιθέσεων έχει αυξηθεί δραματικά.

Η καταστροφή του μεγαλύτερου κινεζικού DDoS botnet ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή Jiangsu ενημερώθηκαν για έναν μεγάλο αριθμό χακαρισμένων servers στο δίκτυο της Xuzhou Telecom.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι hackers μόλυναν τους servers με backdoors και κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο. Η έρευνα έδειξε ότι οι hackers χρησιμοποίησαν, επίσης, ευπάθειες και εγκατέστησαν κακόβουλο κώδικα σε περισσότερα από 200.000 sites, συμπεριλαμβανομένων πολλών τοπικών κινεζικών portals και κυβερνητικών sites.

Πριν λίγες μέρες, οι αστυνομικές αρχές της Κίνας κατάφεραν, μετά από ένα χρόνο ερευνών, να καταστρέψουν το botnet και να συλλάβουν 41 ύποπτους σε 20 πόλεις. Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται και οι δύο διαχειριστές του botnet.

Οι αρχές κατέσχεσαν, επίσης, 10 εκατομμύρια yuan (1,4 εκατομμύρια δολάρια).

Οι hackers δεν χρησιμοποίησαν το botnet μόνο για DDoS επιθέσεις αλλά και για την πραγματοποίηση spam εκστρατειών, την εμφάνιση κακόβουλων διαφημίσεων και την εκτέλεση cryptomining.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS