ΑρχικήSecurityΣτόχος κυβερνοεπιθέσεων οι αλυσίδες παραγωγής

Στόχος κυβερνοεπιθέσεων οι αλυσίδες παραγωγής

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ανασκευάσει τον κόσμο των επιχειρήσεων, με κέρδη τρισεκατομμυρίων για την παγκόσμια οικονομία. Η υιοθέτηση της AI έχει ενισχύσει διάφορες βιομηχανίες κατά την πάροδο των ετών, και ως εκ τούτου οι αλυσίδες παραγωγής είναι μέσα σε αυτές.

cyber-attacks-target-supply-chain

Η αποτελεσματική προετοιμασία των AI προσφέρει ακρίβεια και φαντασία στις αλυσίδες παραγωγής. Οι βιομηχανίες που χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning (ML) από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά, ανακοινώνουν μεγαλύτερα έσοδα και ταυτόχρονη μείωση των κινδύνων ασφάλειας.

Η τεχνητή νοημοσύνη στις αλυσίδες παραγωγής μπορεί να χρησιμοποιεί drones για να διαχειρίζεται τα αποθέματα και να καθοδηγεί τα αυτόματα καροτσάκια των αποθηκών. Η AI χειρίζεται με ευκολία μεγάλο όγκο πληροφοριών, εξοικονομώντας έτσι αρκετό χρόνο.

NASA: Τηλεσκόπια απαθανάτισαν γαλαξίες που μοιάζουν με μάτια

SecNewsTV 1 Νοεμβρίου 2024, 17:58 17:58

Η AI μπορεί επίσης να αναλύει και να παρακολουθεί πληροφορίες, να επιλύει λάθη και να προβλέπει τα αποτελέσματα της παραγωγής. Η εφαρμογή της έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με μεγάλη βελτίωση σε όλες τις βιομηχανίες. Οι οργανισμοί που διστάζουν να εφαρμόσουν τις μοντέρνες τεχνολογίες AI αναπόφευκτα μένουν πίσω, παραδίδοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν τις προανεφερόμενες τεχνολογίες.

Οι κυβερνοεγκληματίες συνήθως στοχεύουν τις αλυσίδες παραγωγής χάρη στην περιορισμένη διαδικτυακή τους ασφάλεια . Επίσης, αρκετές εταιρείες του κλάδου δεν γνωρίζουν τις πιθανές απειλές και δεν διαθέτουν τους πόρους για την εφαρμογή επαρκών μέτρων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι περισσότεροι εγκληματίες ξεκινούν με τα πιο ευπαθή σημεία, ανεβαίνοντας προς την κορυφή του οργανισμού μόλις αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι κυβερνοεπιθέσεις στις αλυσίδες παραγωγής συνήθως παραβιάζουν τις συμφωνίες εμπιστοσύνης μεταξύ προμηθευτών και πελατών. Οι περισσότεροι χάκερς χρησιμοποιούν «αθόρυβες» επιθέσεις για να αντιμετώπισουν τις άμυνες που υιοθετούν οι οργανώσεις, ώστε να αποσπάσουν τον απαραίτητο κώδικα και να χειριστούν τις διαδικασίες παράδοσης.

Αφού αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οι χάκερς μπορούν να “χτυπήσουν” πολλαπλά συστήματα με μία και μόνο επιθέση. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν μολυσμένο κώδικα και εφαρμογές αντιμετωπίζουν την απειλή των επιθέσεων ransomware, οι οποίες πιθανότατα θα έχουν επίδραση στις απόρρητες πληροφορίες τους και ταυτόχρονα, θα έχουν ως αποτέλεσμα κάποιο επιχειρηματικό σαμποτάζ.

Οι περισσότερες αλυσίδες παραγωγής συνδέονται με τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους εργολάβους τους. Παρόλο που κάτι τέτοιο διευκολύνει τις οικονομικές διαδικασίες, ταυτόχρονα αυξάνει τους κινδύνους ασφάλειας. Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν αυτές τις διασυνδέσεις για να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα των οργανισμών και να κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες.

Η εμφάνιση του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) και η αυτοματοποίηση μεθόδων έχουν επιδεινώσει τις ευπάθειες των οργανισμών. Παρόλο που ένας μεγάλος οργανισμός μπορεί να έχει εξασφαλίσει τις διαδικτυακές του πλατφόρμες με τα απαραίτητα μέτρα, οι κυβερνοεγκληματίες θα αξιοποιήσουν την αδυναμία των προμηθευτών για να υπονομεύσουν τα μέτρα προστασίας.

Προκειμένου να διαφυλάξουν τα δίκτυα τους, οι οργανισμοί θα πρέπει να αξιολογήσουν τις υποδομές των εσωτερικών δικτύων των εταίρων τους, προτού τους δώσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα τους. Παρόλο που οι μεγάλοι οργανισμοί χρησιμοποιούν ισχυρά μέτρα προστασίας για να αποτρέψουν τις κυβερνοεπιθέσεις, οι συνεργάτες τους ενδέχεται να μην ακολουθούν ισοδύναμα μέτρα ασφάλειας.

Το ανθρώπινο λάθος παίζει ταυτόχρονα έναν σημαντικό ρόλο στις παραβιάσεις της ασφάλειας. Ως εκ τούτου, οι οργανώσεις πρέπει να υποχρεωθούν να εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους τους στην εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών ασφάλειας καθ ‘όλη τη χρήση του δικτύου τους για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση. Η συνετή καθοδήγηση θα τους διευκολύνει σε πιθανές απειλές και θα τους εξοικειώσει με τις εξελισσόμενες τάσεις του κυβερνοχώρου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS