Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:50
Αρχική security Οι 5 καλύτεροι Dark web browsers για το 2020

Οι 5 καλύτεροι Dark web browsers για το 2020

Όλοι αντιλαμβανόμενοι την εισβολή του Internet στην καθημερινότητα προσπαθούν να προστατεύσουν όσο περισσότερο μπορούν την ιδιωτική τους ζωή. Παρακάτω θα βρείτε τους καλύτερους Dark web browsers για το 2020.

Dark Web

Tor:

Ο Tor είναι ο πρώτος dark web browser στο Web που λανσαρίστηκε με απόλυτη ασφάλεια και ανωνυμία πριν από οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης.

Η εξαιρετική του δύναμη για την εις βάθος περιήγηση το έκανε πασίγνωστο έως ότου το FBI το χάκαρε το 2014. Αλλά μετά από αυτό το hacking, ο Tor διόρθωσε τα κενά του, καθιστώντας τον πιο ισχυρό και ασφαλή για τους dark web χρήστες.

Ο Tor όμως δεν είναι τόσο ασφαλής, διότι το μόνο που κάνει είναι να ανακαλεί την κυκλοφορία σας μέσω πολλαπλών nodes αντί να συνδέσει απευθείας τη φυσική σας συσκευή.

Για να γίνει κάποια σύνδεση τελειώς ανώνυμη, ο χρήστης θα χρειαστεί και ένα VPN για να εγκατασταθεί μαζί με τον Tor. Ο Tor διοικείται από μια ομάδα εθελοντών που φροντίζουν το bounce της κυκλοφορίας του δικτύου.

Ο Tor είναι πλήρως λειτουργικός σε Mac OS, Windows και Linux και είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος dark web browser που μπορεί να αποκρύψει τις δραστηριότητες του χρήστη και να σας προστατεύσει από τους ISP και τους hackers που προσπαθούν να αναλύψουν τις δραστηριότητες σας.

I2P

Ένας ακόμη dark web browser που ονομάζεται I2P και είναι εντελώς διαφορετικός από τον Tor καθώς προσφέρει ανωνυμία γιατί λειτουργεί με πολλαπλά στρώματα ροής δεδομένων, προστατεύοντας έτσι την ιδιωτικότητά σας.

Αυτό είναι αυστηρά ένα μήνυμα που βασίζεται σε μια βιβλιοθήκη για αξιόπιστες επικοινωνίες. Οι επικοινωνίες είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο (τέσσερα επίπεδα κρυπτογράφησης) με τα κρυπτογραφικά identifiers στο τέλος, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αποκωδικοποιηθούν χρησιμοποιώντας δημόσια ή ιδιωτικά κλειδιά.

Dark Web

Το framework του dark web browser βασίζεται σε πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων TCP / UDP ή IP.

Η δομή του Tor δεν είναι ασφαλής, διότι το μόνο που κάνει είναι να ανακατευθύνει την κυκλοφορία σας μέσω πολλαπλών nodes αντί να συνδέει απευθείας τη φυσική σας συσκευή, γι ‘αυτό βοηθά στον περιορισμό της παρακολούθησης, οπότε βοηθάει στον περιορισμό της παρακολούθησης, αλλά δεν καλύπτει την IP σας.

Το I2P βασίζεται σε ένα σύστημα όπου ο αποστολέας δημιουργεί μια σήραγγα για τα εξερχόμενα δεδομένα και ο δέκτης θα έχει ήδη δημιουργήσει μια σήραγγα για τα εισερχόμενα δεδομένα.

Ο αποστολέας-client θα στείλει το μήνυμά του μέσω αυτής της εξερχόμενης σήραγγας, η οποία θα ληφθεί από τον άλλο client χρησιμοποιώντας την εισερχόμενη σήραγγα και αντίστροφα.

Αυτές οι σήραγγες αναγνωρίζονται απαιτώντας τα ίδια σε μια βάση δεδομένων δικτύου, η οποία είναι κάτι σαν ένα δομημένο κατανεμημένο πίνακα hash με βάση τον αλγόριθμο kademelia.

Το I2P χρησιμοποιείται προς το παρόν για τη δημιουργία ενός ανώνυμου ιστότοπου χρησιμοποιώντας έναν τυπικό web server και τη σύνδεσή του με τον I2PTunnel Server.

Αν θέλετε να κυκλοφορείτε ανώνυμα στον web και δεν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε ένα VPN, τότε το I2P είναι το κατάλληλο για εσάς.

Subgraph OS

Ο Subgraph είναι ένας dark web browser ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στον Tor. Σε αντίθεση με το Tor ή το I2P, το Subgraph OS είναι OS και όχι ένα αυτόνομο πρόγραμμα περιήγησης.

Ο Subgraph OS χρησιμοποιεί Kernel hardening, Metaproxy, Sandboxing, Package security, Πολιτικές δικτύου εφαρμογών, δυαδική ακεραιότητα και κρυπτογράφηση του συστήματος αρχείων για την ανάπτυξη ισχυρής ασφάλειας στο δίκτυό τους.

Dark Web

Με sandboxing θα μπορούσε να απομονώσει την εμπειρία περιήγησής σας, αφαιρώντας τις περιπτώσεις όπου ανιχνεύεται malware και διαχωρίζοντάς τες από τις κανονικές περιηγήσεις.

Επίσης, ο Subgraph έρχεται επίσης με ασφαλή IM που ονομάζεται CoyIM και έναν email client που ονομάζεται Icedove για να εξουδετερώσει τις ευπάθειες σε σχέση με την επικοινωνία του πελάτη.

Ακριβώς όπως o I2P, ο Subgraph λειτουργεί σε διαφορετικά επίπεδα βοηθώντας τους χρήστες με μια μη διακοπτόμενη σύνδεση internet διατηρώντας το απόρρητο και την ανωνυμία τους.

Με όλες τις προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας που μπορεί να σας προσφέρει, ο Subgraph OS μπορεί πάντοτε να επιλέγεται ως εργαλείο για dark web περιήγηση.

TAILS

Όπως και άλλοι dark web browsers, ο TAILS συμβάλλει εξίσου και βοηθά τους χρήστες με την dark περιήγηση τους.

Το Amnestic Incognito Live (TAILS) είναι ένα live OS που αναπτύχθηκε για να προσφέρει πλήρη ανωνυμία και προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Ο TAILS μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα USB stick ή DVD.

Δημιουργεί απόλυτη εχεμύθεια δημιουργώντας επικοινωνία μέσω του δικτύου Dark browser του Tor, με κρυπτογράφηση των μηνυμάτων, των αρχείων και των email χρησιμοποιώντας τα κρυπτογραφικά εργαλεία.

Το TAILS είναι ένα free software, το οποίο, όταν χρησιμοποιείται, απενεργοποιεί προσωρινά το κανονικό σας OS και το ενεργοποιεί μετά την απενεργοποίηση του TAILS. Επίσης, δεν απαιτεί χώρο αποθήκευσης, αφού λειτουργεί ως επί το πλείστον σε μνήμη RAM και δεν αφήνει πίσω του κανένα ίχνος.

Αν ψάχνετε για ένα απλό αλλά ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης dark web, το TAILS πρέπει να είναι μια από τις επιλογές σας.

Whonix

Ο Whonix είναι παρόμοιος με τον Subgraph, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ένα αυτόνομος browser, αλλά ένα OS που βασίζεται στο free software TOR.

Το Whonix είναι τόσο ισχυρό ώστε ακόμα και το malware που έχει δικαιώματα root δεν θα μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP των χρηστών χάρη στις συνδέσεις TOR.

Εκτός από το ότι είναι ένας dark web browser, δεδομένου ότι το Whonix είναι ένα OS, δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν τον server τους, παραμένοντας αόρατοι.

Το Whoonix έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές και εκτός από τα παραπάνω προνόμια, ο Whonix browser έρχεται με ‘Data Stream Isolation’ και αφού δεν χρησιμοποιεί τα ίδια exit nodes του TOR, καταλήγει να είναι ένας από τους καλύτερους dark web browsers.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι dark web browsers βασίζονται στο δίκτυο TOR, ο TOR browser παραμένει η καλύτερη επιλογή.

Αλλά αν ψάχνετε για άλλες δυνατότητες όπως sandboxing, κρυπτογράφηση αρχείων, ασφαλή IM και email clients μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιον από τους  άλλους dark web browsers που αναφέρονται παραπάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.