ΑρχικήsecurityMicrosoft Office 365: Edge-style sandboxes για την αποτροπή επιθέσεων

Microsoft Office 365: Edge-style sandboxes για την αποτροπή επιθέσεων

Microsoft Αυτές τις μέρες διεξάγεται στον Orlando της Florida το Ignite conference της Microsoft. Η εταιρεία παρουσίασε στο συνέδριο πολλά νέα χαρακτηριστικά και προσθήκες στις cloud υπηρεσίες της, οι οποίες στοχεύουν κυρίως στην προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Ένα από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι το Application Guard που υπόσχεται να ενισχύσει την προστασία των χρηστών του Office 365. Το Application Guard είναι το sandboxing εργαλείο που είχε σχεδιάσει η Microsoft για τον Edge browser. Η δουλειά αυτού του εργαλείου είναι να απομονώνει τα έγγραφα, προκειμένου να εμποδίσει πιθανό κακόβουλο κώδικα να εξαπλωθεί και να βλάψει ολόκληρο το σύστημα.

“Θα μπορείτε να ανοίγετε ένα μη αξιόπιστο αρχείο Word, Excel ή PowerPoint σε ένα εικονικό container. Θα είναι δυνατή η προβολή, η εκτύπωση, η επεξεργασία και η αποθήκευση αλλαγών σε οποιοδήποτε μη αξιόπιστο έγγραφο του Office», δήλωσε ο Rob Lefferts, βασικό στέλεχος της Microsoft. “Εάν το μη αξιόπιστο αρχείο είναι κακόβουλο, η επίθεση είναι περιορισμένη και το μηχάνημα δεν επηρεάζεται».

Η Microsoft θα προσφέρει και άλλα εργαλεία ανίχνευσης πιθανών απειλών στους διαχειριστές, τα οποία θα τους ειδοποιούν σε περίπτωση που εντοπίζουν απόπειρες επίθεσης ή κλοπής λογαριασμών στο Office 365. Οι νέες προσθήκες θα περιλαμβάνουν ένα σύνολο Advanced Threat Protection προειδοποιήσεων παραβίασης και εργαλείων αυτόματης ανίχνευσης κακόβουλων λογισμικών.

Επίσης, θα προστεθούν νέες επιλογές στο Advanced Threat Protection για το Microsoft Defender. Οι διαχειριστές θα λαμβάνουν περισσότερες ειδοποιήσεις, που θα βοηθούν στον εντοπισμό και την αφαίρεση cloud εφαρμογών, που έχουν εγκατασταθεί από τους χρήστες χωρίς έγκριση διαχειριστή. Η Microsoft λέει ότι αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα κάνουν αυτό που υπόσχονται «μόνο με ένα κλικ», ώστε να μπορούν οι διαχειριστές να απενεργοποιούν τις μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες εύκολα και γρήγορα.

Επιπλέον, οι διαχειριστές θα έχουν στη διάθεσή τους μια experts-on-demand υπηρεσία μέσω του ATP, η οποία θα βοηθά σε έρευνες και αξιολογήσεις σχετικά με ζητήματα ασφαλείας.

Ένα άλλο εργαλείο, που θα λάβει πρόσθετα χαρακτηριστικά, είναι το το εργαλείο αξιολόγησης Secure Score, το οποίο θα αποκτήσει περισσότερες επιλογές σχεδιασμού και αναφοράς.

Όσον αφορά στην υπηρεσία Azure, η Microsoft αποφάσισε να προσφέρει την υπηρεσία Sentinel σε όλους τους χρήστες. Το Azure Sentinel επιτρέπει στους διαχειριστές να εντοπίζουν καλύτερα πιθανές επιθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS