ΑρχικήsecuritySAP: Ανακοίνωσε ζητήματα ασφαλείας σε cloud-based προϊόντα της!

SAP: Ανακοίνωσε ζητήματα ασφαλείας σε cloud-based προϊόντα της!

Η SAP, γερμανική εταιρεία λογισμικού με προϊόντα για την οργάνωση των διαδικασιών μιας επιχείρησης, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι άρχισε να διορθώνει ζητήματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν σε πολλά από τα cloud-based προϊόντα της. Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως εσωτερική αναθεώρηση, κατά την οποία ανακάλυψε αυτά τα ζητήματα. Έτσι, έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται για την εξάλειψη των τρωτών σημείων.


Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν στα προϊόντα. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι η διόρθωση των σφαλμάτων θα ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η λίστα των επηρεαζόμενων προϊόντων περιλαμβάνει τα ακόλουθα: SΑP Success Factors, SΑP Concur, SΑP / CallidusCloud Commissions, SAP / Callidus Cloud CPQ, SΑP C4C / Sales Cloud, SAP Cloud Platform και SAP Analytics Cloud. Ορισμένες από αυτές τις πλατφόρμες, μαζί με την υποδομή τους, αποκτήθηκαν με την πάροδο των χρόνων, ενώ η εταιρεία πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια για αυτές. Έτσι, η SAP “κληρονόμησε” όλα τα πιθανά κενά, τα οποία έπρεπε να ευθυγραμμίσει με τα υφιστάμενα συμβατικά ή νομικά πρότυπα ασφαλείας της εταιρείας.

Εκτιμάται ότι περίπου το 9% των 440.000 πελατών της SAP επηρεάζονται από τα ζητήματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν στα cloud-based προϊόντα της. Αυτοί οι πελάτες θα λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με τους ενδεχόμενους κινδύνους, καθώς και την βοήθεια που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η έρευνα της SAP δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ωστόσο η εταιρεία δεν θεωρεί ότι τα δεδομένα των πελατών της έχουν παραβιαστεί, παρά τα ζητήματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν στα cloud-based προϊόντα της. Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι τα επηρεαζόμενα cloud-based προϊόντα πληρούν σχετικούς όρους και προϋποθέσεις, η SAP δεν θα προβεί μόνο στην απαιτούμενη τεχνική αποκατάσταση, αλλά και στις δέουσες ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτές οι ενημερώσεις ασφαλείας δεν αναμένεται να έχουν κάποιο αντίκτυπο στις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας για το 2020.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS