ΑρχικήsecurityΥψηλός ο αριθμός τρωτών σημείων για Adobe και Apple συσκευές

Υψηλός ο αριθμός τρωτών σημείων για Adobe και Apple συσκευές

Σύμφωνα με την Trend Micro, την εταιρεία ασφαλείας, ο αριθμός των τρωτών σημείων στο Adobe και τα προϊόντα της Apple όχι απλά θα αυξηθεί αλλά θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνα της Microsoft για το έτος 2017.Adobe

Η  ZDI ανέφερε ότι στα προϊόντα Αdobe εντοπίστηκαν συνολικά 135 τρωτά σημεία δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα η εταιρεία για να καταστήσει τα προϊόντα της ασφαλή. Ανησυχητική είναι επίσης και η περίπτωση της Apple της οποίας ο αριθμός των τρωτών σημείων διπλασιάστηκε 25-50 από τον Νοέμβριο. Από την  άλλη πλευρά η Microsoft εμφανίζει μόνο 76 τρωτά σημεία. « Προβλέπουμε ότι τα ελαττώματα στο λογισμικό των προϊόντων Αdobe και Apple θα αυξηθούν αισθητά.» αναφέρει η εταιρεία ασφαλείας.

Η Microsoft θεωρείται πιο δύσκολος στόχος τρωτών σημείων καθώς οι υπολογιστές πέρα από ότι βρίσκονται σε επαγγελματικό επίπεδο, μαίνεται να δεχτούν και περαιτέρω βελτιώσεις ασφαλείας που θα καταστήσουν ακατόρθωτη την επίθεση στο λειτουργικό σύστημα.

Το λογισμικό της Apple είναι πιθανό να γίνει ο πιο δημοφιλής στόχος των επιτιθέμενων κυρίως επειδή οι χρήστες θα στραφούν περισσότερο σε Mac υπολογιστές. Επιπλέον, συσκευές όπως το iPhone 4S που δεν υποστηρίζονται πλέον από την εταιρεία Cupertino θα εμφανίσουν πολλά σημεία που χρειάζονται επιδιόρθωση.  Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι βελτιωμένες συσκευές της Microsoft θα στρέψουν το ενδιαφέρων των hacker σε εναλλακτικές κατασκευαστικές εταιρείες, και φυσικά η Apple θα ανήκει πρώτη στη λίστα.

Για τον επόμενο χρόνο έστω, τα προϊόντα της Apple και της Αdobe απαιτούν μεγάλη προσοχή, λόγω των τρωτών σημείων και η σχολαστική θωράκιση τους από ευπάθειες αποτελεί μέλημα των καταναλωτών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS