ΑρχικήsecurityΠρόστιμο στην Adobe για επίθεση hacking που δέχτηκε!

Πρόστιμο στην Adobe για επίθεση hacking που δέχτηκε!

Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ επιβλήθηκε πρόσφατα στην Adobe για την επίθεση hacking που είχε δεχτεί το 2013. Η παραβίαση δεδομένων εξέθεσε εκατομμύρια χρήστες καθώς οι hackers κατάφεραν να διεισδύσουν στον server που η εταιρεία αποθήκευε κρυπτογραφημένους αριθμούς καρτών, ημερομηνίες λήξεις, ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου , διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης.Adobe

Όσοι από εσάς μπορεί να μην θυμόσαστε το περιστατικό, πρόκειται για επίθεση στα συστήματα δικτύου και ασφάλειας της εταιρεία όπου βρίσκονταν όλα τα δεδομένα των πελατών. Η Αdobe απέστειλε προειδοποιητικές ειδοποιήσεις σε 3,1 εκατομμύρια χρήστες των οποίων τα στοιχεία πιστωτικών καρτών είχαν κλαπεί, αλλά και σε περισσότερους από 33 εκατομμύρια χρήστες των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης είχαν παραβιαστεί.

Μετά από εξονυχιστική έρευνα, οι γενικοί εισαγγελείς αποφάνθηκαν την αποτυχία της Αdobe να προστατεύσει σωστά τους πελάτες της. Επομένως, της επέβαλλαν πρόστιμο 1 εκατομμύριου ευρώ και απαίτησαν νέα συστήματα ασφαλείας για την πρόληψη παρόμοιων παραβάσεων στο μέλλον. Οι εισαγγελείς υπογράμμισαν το γεγονός ότι η Αdobe όχι μόνο απέτυχε να διαφυλάξει τα δεδομένα των πελατών της αλλά και δεν εντόπισε άμεσα την επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημία.

Σύμφωνα με δήλωση του Maura Healey, Γενικό Εισαγγελέα της Μασαχουσέτης, η Adobe δε σεβάστηκε την εμπιστοσύνη των πελατών απέναντι της. Επιπλέον, το συμβάν αυτό θα οδηγήσει στην εφαρμογή νέων πρακτικών για την διασφάλιση δεδομένων των πελατών.

Η Αdobe υποχρεούται από εδώ και πέρα να αναθεωρεί τις εσωτερικές πολιτικές ασφάλειας της δύο φορές ετησίως και όποτε κρίνεται απαραίτητο, να τις βελτιώνει. Επιπλέον, θα εισάγει επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας για τις κρίσιμες πληροφορίες των χρηστών (π.χ. για τα δεδομένα πιστωτικών καρτών)Αdobe

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS