ΑρχικήinetDonald Trump εναντίον Twitter ή Twitter εναντίον Donald Trump;

Donald Trump εναντίον Twitter ή Twitter εναντίον Donald Trump;

Την Τρίτη, το Twitter επισήμανε δύο από τα tweets του Donald Trump, τα οποία ισχυρίζονταν πως η ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας μπορεί να οδηγήσει σε εκτενείς απάτες.

Donald Trump
Donald Trump εναντίων του Twitter ή Twitter εναντίων Donald Trump;

Είναι η πρώτη φορά που tweets του Trump, χαρακτηρίστηκαν από το Twitter ως “ενδεχομένως παραπλανητικά“. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Αμερικής κατηγόρησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως παρεμβατική για τις εκλογές.

Το Twitter είπε ότι τα tweets του Trump σχετικά με την ψηφοφορία δεν παραβίαζαν τους κανόνες της εταιρείας, επειδή δεν αποθαρρύνουν ευθέως τους ανθρώπους να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο. Όμως σύμφωνα με την εταιρεία, η επισήμανση, που έγινε, προσφέρει ένα πλαίσιο για τους ισχυρισμούς του Trump.

Αυτά τα tweets περιέχουν δυνητικά παραπλανητικές πληροφορίες για την διαδικασία ψηφοφορίας, και έχουν επισημανθεί για να εφοδιάσουν τους πολίτες με επιπρόσθετο πλαίσιο για την ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας. Αυτή η απόφαση είναι συνεπής με την προσέγγιση που μοιραστήκαμε νωρίτερα αυτό τον μήνα“, είπε στο CNN Business η Katie Rosborough, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Παρόλο που η κίνηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στόχευε στο να παρέχει ένα γενικό πλαίσιο για τις αναφορές του Trump, δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αυτή η πρωτοφανής απόφαση θα φέρει περισσότερη συζήτηση για την προθυμία του Twitter να επισημάνει και άλλες δημοσιεύσεις του Donald Trump, που έχουν χαρακτηριστεί από εξωτερικούς φορείς ως παραπλανητικές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αναπαράγει στο παρελθόν, αβάσιμες φήμες εναντίον του Joe Scarborough σχετικά με τον θάνατο μιας υπαλλήλου του Κογκρέσου. Οι ισχυρισμοί του προέρχονταν από μία αναξιόπιστη θεωρία συνωμοσίας, χωρίς στοιχεία που να την αποδεικνύουν. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Scarborough είχε ανάμειξη στον θάνατο της Lori Klausutis, το 2001, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη αυτοψία, η οποία έδειξε ότι η Klausutis ήταν καρδιοπαθής. Ο σύζυγος της, Timothy, αφηγήθηκε αυτή την ιστορία, σε ένα γράμμα προς τον Jack Dorsey, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter. Το γράμμα ήρθε στη δημοσιότητα την Τρίτη, με τον Timothy να ζητά από τον Dorsey να αφαιρέσει τα tweets του Donald Trump.

Σας ζητώ να αναλάβετε δράση αυτή τη φορά, γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πάρει κάτι που δεν του ανήκει, τη μνήμη της νεκρής γυναίκας μου, και τη χρησιμοποίησε για πολιτικό κέρδος“.

Αμέσως μετά την επισήμανση των δημοσιεύσεών του, ο Trump είπε ότι το Twitter “επεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές 2020” και ότι “παρεμποδίζει την ελεύθερη έκφραση“. Τόνισε, μάλιστα, ότι δε θα αφήσει να συνεχιστεί αυτό το πράγμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS