ΑρχικήHow ToΠώς να βρείτε την ημερομηνία δημοσίευσης ενός website!

Πώς να βρείτε την ημερομηνία δημοσίευσης ενός website!

Η αναφορά σε ένα website στο ερευνητικό έγγραφο ή το δοκίμιο μπορεί να είναι δύσκολη και απογοητευτική, αλλά υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε την ημερομηνία δημοσίευσης. Για να βρείτε πότε δημοσιεύθηκε ένα άρθρο ή μια σελίδα, ελέγξτε το website και τη διεύθυνσή του URL για μια ημερομηνία. Εναλλακτικά, κάντε μια απλή αναζήτηση Google για το website χρησιμοποιώντας έναν ειδικό χειριστή URL που μπορεί να αποκαλύψει την ημερομηνία. Αν πρέπει να ξέρετε πότε δημοσιεύθηκε το ίδιο το website, μπορείτε να αναζητήσετε τον πηγαίο κώδικα του website.  Παρόλο που μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία δημοσίευσης των περισσότερων website, ενδέχεται να μην την βρίσκετε πάντα. Παρακάτω θα δείτε τις μεθόδους για να μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα σας.

Μέθοδος 1: Χρήση ενός Google Operator

website

1)Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του website και επικολλήστε την στο πλαίσιο αναζήτησης της Google. Χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να επισημάνετε τη διεύθυνση URL, μετά κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την αντιγραφή. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην αρχική σελίδα της Google και επικολλήστε τη διεύθυνση URL στο πλαίσιο αναζήτησης. Μην πατήσετε το search ακόμη επειδή πρόκειται να προσθέσετε στη διεύθυνση URL.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει copy/paste την πλήρη διεύθυνση.

2) Πληκτρολογήστε “inurl:” μπροστά από τη διεύθυνση URL της σελίδας και πατήστε αναζήτηση. Αυτός είναι ένας operator που θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση URL του website. Αρχικά, τοποθετήστε τον κέρσορα σας μπροστά από τη διεύθυνση URL του website. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “inurl:” μπροστά από το website. Μην αφήνετε κενά. Αφού προσθέσετε τον operator, πατήστε την αναζήτηση.

  • Μην συμπεριλάβετε τα εισαγωγικά.
  • Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χειριστή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το πληκτρολογήσετε και η Google θα χειριστεί τα υπόλοιπα.

3) Προσθέστε “& as_qdr = y15” μετά τη διεύθυνση URL, στη συνέχεια κάντε search ξανά.

Εισαγάγετε τον κέρσορα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης μετά τη διεύθυνση URL που μόλις πραγματοποιήσατε αναζήτηση. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “& as_qdr = y15”, απομακρύνοντας τα εισαγωγικά. Πιέστε ξανά την αναζήτηση για να εμφανιστεί η τελική λίστα αποτελεσμάτων.

  • Μπορείτε να κάνετε copy/paste τον κώδικα, αν σας είναι πιο εύκολο.

Παραλλαγή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες Ctrl + L σε Firefox και Chrome ή Alt + D στον Internet Explorer για να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο σωστό σημείο στο πλαίσιο αναζήτησης.

4) Ελέγξτε τα αποτελέσματα για να βρείτε την ημερομηνία που αναφέρεται στην περιγραφή του website. Κάντε scroll στα αποτελέσματα αναζήτησης. Θα πρέπει να δείτε το link στην κορυφή της σελίδας. Κοιτάξτε στα αριστερά της σελίδας για να βρείτε την ημερομηνία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα το δείτε εκεί.

  • Εάν δεν βλέπετε την ημερομηνία εκεί, τότε ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη. Σε εκείνο το σημείο, ίσως να προσπαθήσετε να βρείτε την ημερομηνία δημοσίευσης του website, αναζητώντας τον πηγαίο κώδικα του ιστότοπου, για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν οι πληροφορίες αξίζουν να αναφερθούν ως “no date” website.

Μέθοδος 2: Αναζήτηση στον πηγαίο κώδικα

1) Κάντε δεξί κλικ στη σελίδα και επιλέξτε “View Page Info”. Μόλις κάνετε κλικ στην επιλογή μενού, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ή μια καρτέλα γεμάτη με τον κώδικα από το website. Μπορεί να φαίνεται συντριπτική, αλλά δεν χρειάζεται να το καταλάβετε για να βρείτε την ημερομηνία.

  • Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης σας, το μήνυμα μπορεί να λέει “View Page Source”.

Παραλλαγή: Η συντόμευση πληκτρολογίου για άμεσο άνοιγμα του πηγαίου κώδικα είναι Control + U σε Windows και Command + U σε Mac.

2) Ανοίξτε τη λειτουργία “Find” στο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας το Control + F ή την εντολή Command + F. Η λειτουργία “Εύρεση” θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε εύκολα τον πηγαίο κώδικα για την ημερομηνία. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, πατήστε Control + F για να ανοίξετε αυτή τη λειτουργία. Για MAC, χρησιμοποιήστε την εντολή Command + F για να αναζητήσετε τον κώδικα.

Παραλλαγή: Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία “Find” κάνοντας κλικ στην επιλογή Edit στην επάνω γραμμή μενού και κάνοντας κλικ στο “Find…” στο drop-down μενού.

3) Αναζητήστε τον όρο “datePublished”, “publishdate” ή “published_time”. Πληκτρολογήστε έναν από τους όρους αναζήτησης και πατήστε enter. Η λειτουργία “Εύρεση” θα πραγματοποιήσει αναζήτηση σε όλο τον κώδικα της σελίδας για να βρει τον όρο αναζήτησης. Στη συνέχεια, θα μετακινηθείτε κατευθείαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι πληροφορίες.

  • Αν δεν λειτουργεί κανένας από τους όρους αναζήτησης, πληκτρολογήστε “publish” στη λειτουργία “Find”. Αυτό θα μπορούσε να αναδείξει τις πληροφορίες δημοσίευσης.
  • Εάν θέλετε να μάθετε πότε μια ιστοσελίδα άλλαξε ή ενημερώθηκε για τελευταία φορά, αναζητήστε τον πηγαίο κώδικα για “modified”.

4) Αναζητήστε την ημερομηνία που αναφέρεται στη σειρά έτους-μήνα. Διαβάστε το τμήμα του κώδικα που βρέθηκε στη λειτουργία “Find”. Η ημερομηνία θα είναι αμέσως μετά από τον όρο που αναζητήσατε. Το έτος θα αναγράφεται πρώτα, ακολουθούμενο από το μήνα και την ημέρα.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ημερομηνία για να αναφέρετε το website ή να καθορίσετε πόσο παλιές είναι οι πληροφορίες του.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS