ΑρχικήinetBill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για να εισάγει μικροτσίπ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους με σκοπό να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

Bill Gates  θεωρία συνωμοσίας
Bill GatesBill Gates

Πάνω από το 40% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο Bill Gates θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο του κορωνοϊού για να εμφυτεύσει μικροτσίπ παρακολούθησης. Κάθε μέρα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι νέοι υποστηρικτές της φήμης και έχει συζητηθεί πολύ, ιδιαίτερα μεταξύ του κοινού του Fox News, των Ρεπουμπλικάνων και των ψηφοφόρων του Trump, σύμφωνα με έρευνα του Yahoo News και YouGov.

H έρευνα, που διεξήχθη, ήταν αρκετά αντιπροσωπευτική, με συμμετέχοντες 1.640 ενηλίκους από την Αμερική. Έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι η φήμη για τον Bill Gates είναι αληθινή, ανήκει σε όσους δήλωσαν ως κύρια πηγή ενημέρωσής τους το Fox News. Αμέσως επόμενοι είναι οι Ρεπουμπλικάνοι και άτομα που ψήφισαν τον Donald Trump το 2016. Το 44% και των δύο ομάδων πιστεύουν ότι η φήμη αληθεύει. Από την άλλη πλευρά το 26% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ αρκετοί (31%) είπαν ότι δεν είναι σίγουροι.

Το Facebook, το Twitter και το YouTube είπαν ότι αντιμετωπίζουν τις δημοσιεύσεις για τις θεωρίες συνωμοσίας, κοινοποιώντας συνδέσμους που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες με περισσότερες και έγκυρες πληροφορίες. Πολλές φορές διαγράφουν επικίνδυνο περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις σε αναγνώστες.

COVID-19

Το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates», το οποίο χρηματοδοτεί ιατρικές έρευνες και προγράμματα εμβολίων σε όλο τον κόσμο, δεν απάντησε άμεσα σε καμία έκκληση για σχολιασμό παρόλο που έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής. Βέβαια σε αυτό συμβάλλει και η έντονη προσπάθειά του για την εύρεση εμβολίου.

Σε ανάλυση των New York Times και Zignal Labs, διαπιστώθηκε ότι η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας για τον COVID-19 σχετίζεται με τον Bill Gates.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS