ΑρχικήinetΠρόεδρος του Ecuador: O Assange παραβιάζει τους όρους ασύλου του

Πρόεδρος του Ecuador: O Assange παραβιάζει τους όρους ασύλου του

Assange Ο Πρόεδρος του Ecuador, Lenin Moreno, κατηγόρησε τον ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, για παραβίαση των όρων ασύλου του, στην πρεσβεία της Νότιας Αμερικής στο Λονδίνο.

Ο 47χρονος Assange κατοικούσε στην πρεσβεία του Ecuador για σχεδόν επτά χρόνια. Κατά την παραμονή του εκεί, είχε κάνει μια συμφωνία για τις συνθήκες του ασύλου του, την οποία  παραβίασε, κατά τα λεγόμενα του Moreno.

Ο Moreno, δίνοντας συνέντευξη σε μια ραδιοφωνική εκπομπή , δήλωσε ότι ο Assange δεν έχει το δικαίωμα να «χακάρει προσωπικούς λογαριασμούς ή τηλέφωνα». Επίσης, δεν του επιτρέπεται να παρεμβαίνει στην πολιτική άλλων χωρών.

Σύμφωνα μα τον πρόεδρο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Assange  παραβιάζει τις συνθήκες ασύλου του. Δεν του απαγορεύεται να εκφράζεται ελεύθερα αλλά δεν επιτρέπεται να λέει ψέματα και να εισβάλλει σε προσωπικά δεδομένα, όπως κινητά και λογαριασμούς.

Μάλιστα ο Moreno ανέφερε ότι κάποιες παλιές φωτογραφίες, οι οποίες έδειχναν τον ίδιο και την οικογένειά του στην Ευρώπη, διέρρευσαν στον τύπο. Ο ίδιος ο Moreno δεν κατηγόρησε ανοιχτά τον Assange γι’ αυτή τη διαρροή, αλλά η κυβέρνησή του θεωρεί ότι το WikiLeaks βρίσκεται πίσω από την κυκλοφορία των φωτογραφιών.

Ο πρόεδρος Moreno σύντομα θα λάβει μια απόφαση για το πώς θα διαχειριστεί την υπόθεση του Assange μετά την αναφορά του @WikiLeaks ότι ο Moreno διαθέτει offshore λογαριασμό στον Παναμά.  Ο Moreno αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι δεν έχουν καμία βάση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ecuador, José Valencia, οι συνθήκες διαβίωσης του Assange είχαν διαμορφωθεί με βάση το διεθνές δίκαιο. Από τη στιγμή που ο Assange  τις παραβίασε, η συμφωνία ασύλου μπορεί να σπάσει. Ωστόσο, ο ίδιος ο Moreno δεν έχει ανακοινώσει, προς το παρόν, αν θα διώξει τον Assange από την πρεσβεία ή όχι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS