ΑρχικήsecurityΗ Avast διορθώνει bug που απέκλειε την εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows 10

Η Avast διορθώνει bug που απέκλειε την εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows 10

Διορθώθηκε ένα σφάλμα στις εφαρμογές ασφαλείας AVG και Avast το οποίο έθετε κλειδιά μητρώου που απέκλειαν την εκτέλεση εφαρμογών στα Windows 10.

Avast

Την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες των Windows 10 παραπονιόντουσαν ότι δεν μπορούσαν να εκκινήσουν το Microsoft Office και άλλες εφαρμογές στα Windows 10.

Όταν προσπάθησαν να το κάνουν, δέχτηκαν ένα μήνυμα παρόμοιο με το “Τα Windows δεν μπορούν να βρουν” C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Office \ root \ Office16 \ WORD.EXE “. Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε σωστά το όνομα και, στη συνέχεια, δοκιμάστε και πάλι,” (Windows cannot find ‘C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\WORD.EXE’. Make sure you typed the name correctly, and then try again) όπως φαίνεται παρακάτω.

Ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι είναι ένα πρόβλημα αθροιστικής ενημέρωσης Avast ή Windows 10, επιβεβαιώθηκε ότι το ζήτημα προκλήθηκε από προγράμματα Avast και AVG που είναι εγκατεστημένα σε έναν υπολογιστή.

Ένα component του λογισμικού ασφαλείας AVG / Avast προκαλεί τη δημιουργία καταχωρίσεων μητρώου επιλογών εκτέλεσης αρχείων εικόνας για διάφορες εφαρμογές που θα εκκινούσαν εφαρμογές μέσω ενός φίλτρου που εμφανίζει το C: \ Program Files (x86) \ AVAST Software \ Avast Cleanup \ autoreactivator.exe.

Μια πρόσφατη ενημέρωση «έσπασε» κάτι σε αυτό το φίλτρο που έκανε τα προγράμματα να μην μπορούν να κάνουν εκκίνηση.

Αυτό το πρόβλημα δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη με το λογισμικό της Avast. Οι χρήστες ανέφεραν το ίδιο σφάλμα με το Autoreactivator.exe το 2017.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στα forums της Avast, κυκλοφόρησε μια αυτόματη ενημέρωση που επιλύει το πρόβλημα. Η Αvast παρέχει επίσης ένα URL για την λήψη αυτής της ενημέρωσης.

Αυτό το ζήτημα προστέθηκε επίσης στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows 10 2004, όπου η Microsoft δηλώνει ότι επηρέασε τα Windows 10 2004, Windows 10 1909, Windows 10 1903, Windows Server 2004, Windows Server 1909 και Windows Server 1903.

Στο status update, η Microsoft αναφέρει επίσης την αθροιστική ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 2004 KB4557959, αλλά δεν είναι γνωστό εάν αυτή η ενημέρωση προκάλεσε διένεξη με το λογισμικό της Avast.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS