ΑρχικήinetΗ πλατφόρμα Extra Milers ενισχύει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

Η πλατφόρμα Extra Milers ενισχύει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

Extra Millers

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που θα κάνει τα ελληνικά νησιά προσβάσιμα σε τουρίστες με ειδικές ανάγκες, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει δοκιμαστικά μέσα στον Ιούνιο, από τον ελληνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη, την Microsoft Hellas και την ATCOM.

Η ανακοίνωση της νέας αυτής πλατφόρμας έγινε στις 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα και θα αρχίσει να λειτουργεί από αυτό το μήνα με το όνομα «Extra Milers».

Στόχος της εν λόγω πλατφόρμας, είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρες δίκτυο που θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε άτομα που έχουν μόνιμα ή προσωρινά κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση και να απολαύσουν τις όμορφες περιοχές της Ελλάδας χωρίς να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στις διακοπές τους.  

Η πλατφόρμα «Extra Milers» περιλαμβάνει έναν ιστότοπο και μια εφαρμογή και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξής της και μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι διαθέσιμη δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ στην πλατφόρμα, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε ένας και θα έχουν πρόσβαση στις διαθέσιμες υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.

Οι πρώτες περιοχές που θα περιλαμβάνει το «Extra Milers» είναι τα νησιά της Σύρου, της Χίου και της Ρόδου, ενώ περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η πλατφόρμα θα βελτιωθεί επίσης με νέες εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (για παράδειγμα εφαρμογές μετατροπής ομιλίας σε κείμενο, αναγνώριση προσώπου και ανάλυση κειμένου), προκειμένου οι χρήστες της να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το «Extra Milers» θα προσπαθήσει επίσης να προσελκύσει «υπεύθυνους τουρίστες» – ταξιδιώτες που κάνουν ενέργειες για να κάνουν τον τουρισμό πιο βιώσιμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), ο υπεύθυνος τουρισμός έχει αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και αναπτύσσεται με τη βοήθεια οργανισμών που υποστηρίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS