ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Νέο "anti-notification spam" σύστημα από τον Ιούλιο

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

 Google Chrome

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της “anti-notification spam” σύστημα στο Chrome, με την κυκλοφορία του Chrome 84, στις 12 Ιουλίου 2020.

Εντός της εταιρείας, το σύστημα είναι γνωστό με το όνομα “quieter notification permission UI”. Η λειτουργία αυτού του χαρακτηριστικού είναι να μπλοκάρει την εμφάνιση ειδοποιήσεων από sites.

"anti-notification spam

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά το νέο “anti-notification spam” σύστημα τον Ιανουάριο και το κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στο Chrome 80, για κάποιους χρήστες.

Ωστόσο, η Google δήλωσε σε ένα blog post ότι το νέο UI και η ικανότητά του να ανιχνεύει spammy popups έχει βελτιωθεί και θα κυκλοφορήσει για όλους τους χρήστες τον Ιούλιο, με την κυκλοφορία του Chrome 84. Η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Google Chrome θα αρχίσει να αποκλείει και να αποκρύπτει όλες τις ειδοποιήσεις που “έχουν σχεδιαστεί για να παραπλανούν, να εξαπατούν ή να αναγκάζουν τους χρήστες να επιτρέπουν ειδοποιήσεις”.

Περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Ειδοποιήσεις που αναγκάζουν τους χρήστες να τις δεχτούν, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του site.
  • Ειδοποιήσεις που προηγούνται παραπλανητικών προωθητικών μηνυμάτων.
  • Popups που μοιάζουν με μηνύματα συνομιλίας, προειδοποιήσεις ή διαλόγους συστήματος.
  • Sites που μόλις λάβουν έγκριση για εμφάνιση browser ειδοποιήσεων, χρησιμοποιούν τις ειδοποιήσεις για να κλέψουν προσωπικά στοιχεία ή να εξαπατήσουν τους χρήστες να μοιραστούν προσωπικά στοιχεία.
  • Sites που μόλις λάβουν έγκριση για εμφάνιση browser ειδοποιήσεων, χρησιμοποιούν τις ειδοποιήσεις για προώθηση, φιλοξενία ή σύνδεση με malware ή ανεπιθύμητο λογισμικό.

Τα sites που χρησιμοποιούν το Notifications API με τον σωστό τρόπο θα μπορούν να εμφανίζουν ειδοποιήσεις, εφόσον δεν ενοχλούν τους χρήστες ή δεν εμπλέκονται σε “σκοτεινές πρακτικές”.

Οι κάτοχοι sites που έχουν καταχωρίσει το domain τους με το Search Console της Google μπορούν να ελέγξουν εάν το site τους θα αποκλειστεί από τον Ιούλιο, μέσω του πίνακα ελέγχου του Search Console, στη νέα ενότητα “Αναφορά καταχρηστικών ειδοποιήσεων” (Abusive Notifications Report).

Τα sites που είχαν τη δυνατότητα να εμφανίζουν ειδοποιήσεις στο Google Chrome μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον πίνακα ελέγχου για να δουν τι έκαναν λάθος και να υποβάλουν ένσταση μόλις διορθώσουν το πρόβλημα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS