ΑρχικήsecurityΑγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Google  πρακτικές παρακολούθησης

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές παρακολούθησης που ακολουθεί. Ο γενικός εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι η Google παραβιάζει το απόρρητο των χρηστών συλλέγοντας πληροφορίες τους, ακόμη και αν έχουν απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας τους.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Τετάρτη, ισχυρίζεται ότι η Google έχει σχεδιάσει το λειτουργικό σύστημα Android με τρόπο που ακόμη και όταν οι χρήστες απενεργοποιούν τις ρυθμίσεις τοποθεσίας, δεν προστατεύονται αφού πρέπει να λάβουν κι άλλα μέτρα για να εμποδίσουν την παρακολούθηση.

Η αγωγή αναφέρει ότι το μενού του Android είναι παραπλανητικό, καθώς οι χρήστες πρέπει να απενεργοποιήσουν και μια δεύτερη ρύθμιση, που δεν είναι γνωστή στους περισσότερους. Μόνο έτσι μπορούν να αποτρέψουν τη συλλογή των πληροφοριών τους. Εάν αυτή η ρύθμιση δεν απενεργοποιηθεί, η Google εξακολουθεί να παρακολουθεί τους χρήστες και να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας (χάρτες, καιρός και δεδομένα αναζήτησης).

“Μέσω αυτών των παραπλανητικών και αθέμιτων πράξεων και πρακτικών, η Gοogle καθιστά αδύνατη την εξαίρεση από τη συλλογή πληροφοριών, ακόμα και αν οι χρήστες προσπαθήσουν να το κάνουν”, ανέφερε η αγωγή.

Ο εισαγγελέας λέει ότι η Google έχει σχεδιάσει το λειτουργικό σύστημα Android με αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσει τη “διαφημιστική της αυτοκρατορία” μέσω της συλλογής δεδομένων χρήστη. Η εταιρεία παρακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών και συλλέγει δεδομένα για να τους στοχεύει με συγκεκριμένες διαφημίσεις.

Αγωγή

Σε μια σειρά από tweets, ο Brnovich επέκρινε τις διαφημιστικές πρακτικές της Google:

“Το 2019 πάνω από το 80% των εσόδων της Goοgle – 135 από τα 161 δισεκατομμύρια δολάρια – δημιουργήθηκαν μέσω διαφήμισης. Η Google συλλέγει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών τους τοποθεσιών, για να στοχεύσει τους χρήστες με διαφημίσεις. Συχνά, αυτό γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση των χρηστών”, δήλωσε ο Brnovich.

“Προχωρήσαμε σε αυτήν την ενέργεια για να σταματήσουμε την παραπλανητική συλλογή δεδομένων χρηστών από τη Google”, είπε ακόμα.

Η αγωγή είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας της Αριζόνα, σχετικά με τις πρακτικές της Google, που ξεκίνησε στα τέλη του 2018.

Η έρευνα εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η Google παρακολουθούσε τους χρήστες και χειριζόταν τα δεδομένα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google δέχεται μια αντίστοιχη αγωγή. Και η Αυστραλία έχει κατηγορήσει την εταιρεία για τις πρακτικές παρακολούθησης και τη μη σωστή ενημέρωση των χρηστών. Οι χρήστες δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να απενεργοποιούν τόσο τις ρυθμίσεις τοποθεσίας όσο και τις ρυθμίσεις Web & App Activity για να αποτρέψουν την αποθήκευση δεδομένων τοποθεσίας από τη Google.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει, επίσης, προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον της τεχνολογικής εταιρείας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS