ΑρχικήsecurityMichigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

ransomware

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει το δίκτυο του Michigan State University (MSU), ενός από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Η ransomware συμμορία είπε ότι έδωσε στους διαχειριστές του MSU μια εβδομάδα προθεσμία για την πληρωμή των λύτρων. Μόνο με την πληρωμή, θα αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία. Ωστόσο, το χρηματικό, ποσό που ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι του MSU αρνηθούν να πληρώσουν ή επιλέξουν να ανακτήσουν τα αρχεία τους από αντίγραφα ασφαλείας, η ransomware συμμορία είναι διατεθειμένη να διαρρεύσει τα έγγραφα, που έχει κλέψει από το δίκτυο του πανεπιστημίου, σε ένα ειδικό site που έχει δημιουργήσει και φιλοξενείται στο dark web.

Michigan State University

Οι hackers του NetWalker ransomware έχουν ήδη δημοσιεύσει πέντε εικόνες στο εν λόγω site, για να φανεί ότι λένε την αλήθεια σχετικά με την επίθεση και την κατοχή των κλεμμένων δεδομένων. Αυτές περιλαμβάνουν δύο εικόνες που δείχνουν έναν κατάλογο που λέγεται ότι προέρχεται από το δίκτυο του πανεπιστημίου, ένα αντίγραφο διαβατηρίου ενός φοιτητή και δύο αντίγραφα οικονομικών εγγράφων του Michigan State University.

Η ομάδα NetWalker είναι μία από τις δώδεκα συμμορίες ransomware που διαχειρίζονται “site διαρροής”. Έχουν, δηλαδή, δημιουργήσει κάποια sites, στα οποία δημοσιεύουν κλεμμένα δεδομένα των θυμάτων, που αποφασίζουν να μην πληρώσουν τα λύτρα. Ουσιαστικά, είναι μια ενέργεια εκδίκησης.

Μεταξύ των θυμάτων της NetWalker συμμορίας βρίσκονται η αυστραλιανή εταιρεία μεταφορών, Toll, και το κυβερνητικό δίκτυο της αυστριακής πόλης Weiz.

Όσον αφορά στην τωρινή ransomware επίθεση, η ζημιά στο δίκτυο πληροφορικής του MSU δεν είναι σαφής, καθώς οι φοιτητές και οι περισσότεροι υπάλληλοι βρίσκονται στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19). Επιπλέον, η επίθεση μπορεί να μην επηρέασε τη δυνατότητα διεξαγωγής “εικονικών μαθημάτων”.

Πολλοί έσπευσαν να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο για την απόκτηση περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με τη ransomware επίθεση, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS