ΑρχικήsecurityMitsubishi: Πιθανή κλοπή δεδομένων για πυραύλους HGV λόγω επίθεσης!

Mitsubishi: Πιθανή κλοπή δεδομένων για πυραύλους HGV λόγω επίθεσης!

Η Ιαπωνία ερευνά το τελευταίο διάστημα μια κυβερνοεπίθεση που έπληξε πριν λίγο καιρό τη Mitsubishi Electric Corporation, καθώς υποψιάζεται ότι εκλάπησαν δεδομένα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με ένα πρωτότυπο υπερηχητικoύ πυραύλου. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο η εταιρεία ανακάλυψε μία επίθεση που ενδέχεται να είχε εκθέσει προσωπικά και εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα τότε, χωρίς ωστόσο οι εισβολείς να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με συμβάσεις προμηθειών. Η Mitsubishi αποκάλυψε ότι ενδέχεται επίσης να έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα 8.000 περίπου ατόμων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2019, ενώ η εταιρεία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης συνδέεται με την αυξημένη πολυπλοκότητα της έρευνας που προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι εισβολείς διέγραψαν αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων. Η Mitsubishi Electric αποκάλυψε το περιστατικό ασφαλείας μόνο αφότου δύο τοπικές εφημερίδες, οι Asahi Shimbun και Nikkei, ανέφεραν την παραβίαση ασφαλείας. Ωστόσο, η Mitsubishi Electric είχε ήδη ενημερώσει μέλη της ιαπωνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας. Τώρα, οι αρχές υποψιάζονται ότι διέρρευσαν δεδομένα, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες σχετικά με ένα πρωτότυπο υπερηχητικού πυραύλου. Ειδικότερα, το πρακτορείο τύπου AP δήλωσε πως η ενδεχόμενη διαρροή περιλαμβάνει ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με ένα πρωτότυπο πυραύλου αιχμής υψηλής ταχύτητας που προορίζεται να αναπτυχθεί για την άμυνα των απομακρυσμένων νησιών της Ιαπωνίας, εν μέσω της στρατιωτικής επιθετικότητας της Κίνας στην περιοχή. Το Υπουργείο υποψιάζεται ότι οι πληροφορίες ενδέχεται να έχουν κλαπεί από έγγραφα που στάλθηκαν από πολλούς κατασκευαστές αμυντικού εξοπλισμού, ως μέρος μιας διαδικασίας υποβολής προσφορών για το έργο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Yoshihide Suga ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας ερευνά τον αντίκτυπο που ενδέχεται να έχει η κλοπή τέτοιων πληροφοριών στην εθνική ασφάλεια. Το Υπουργείο Άμυνας εργαζόταν για την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου υπερηχητικού πυραύλου, γνωστού ως HGV, μια τεχνολογία που εξετάζεται επίσης από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Τον Ιανουάριο, δύο μέσα ενημέρωσης συνέδεσαν την επίθεση με μία κινεζική ομάδα κυβερνητικής κατασκοπείας που είναι γνωστή ως Tick ή Bronze Butler. Αυτή η ομάδα των χάκερς στοχεύει την βαριά βιομηχανία, την κατασκευαστική βιομηχανία και τις διεθνείς σχέσεις της Ιαπωνίας τουλάχιστον από το 2012. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η ομάδα συνδέεται με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και επικεντρώνεται στην αποστολή εμπιστευτικών δεδομένων. Τέλος, κι άλλες εταιρείες που δουλεύουν πάνω στον τομέα της άμυνας της Ιαπωνίας επλήγησαν από κυβερνοεπιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των NEC Corp., Pasco Corp. και Kobe Steel Ltd.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS