Πέμπτη, 28 Μαΐου, 22:22
Αρχική security Η ransomware συμμορία που πουλά αρχεία του Trump, στοχεύει και τη Madonna

Η ransomware συμμορία που πουλά αρχεία του Trump, στοχεύει και τη Madonna

Madonna

Πρόσφατα, αναφέραμε ότι η συμμορία πίσω από το REvil ransomware πραγματοποίησε επίθεση στη δικηγορική εταιρεία Grubman Shire Meiselas & Sacks (GSMLaw), η οποία διαθέτει πολλούς διάσημους πελάτες. Στην προσπάθειά της να πάρει τα λύτρα πίεσε την εταιρεία απειλώντας ότι θα δημοσιεύσει έγγραφα του Trump. Τώρα, οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν βρει αγοραστές για αυτά τα έγγραφα που περιέχουν καταστροφικές πληροφορίες για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πέρα από αυτό, όμως, ετοιμάζονται να θέσουν προς πώληση και κάποια δεδομένα για τη Madonna.

Οι hackers παραβίασαν το δίκτυο της εταιρείας και φρόντισαν να κλέψουν διάφορα «πολύτιμα» δεδομένα, πριν ξεκινήσουν την κρυπτογράφηση.

Σταδιακή διαρροή δεδομένων

Λέγεται ότι η δικηγορική εταιρεία διαπραγματεύτηκε το ποσό με τους hackers, ωστόσο δεν ήρθαν σε συμφωνία. Έτσι, η συμμορία δημοσίευσε ένα αρχείο «με τις πιο αβλαβείς πληροφορίες» για τον Donald Trump, οι οποίες περιλαμβάνουν πάνω από 160 emails.

Η ransomware συμμορία είπε, επίσης, ότι θα κάνει δημοπρασία κάθε εβδομάδα με δεδομένα πελατών.

Σε μια ανακοίνωση ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με άτομα που ενδιαφέρονται να «αγοράσουν όλα τα δεδομένα σχετικά με τον πρόεδρο Trump».

Υπόσχεται, επίσης, να διαγράψει το αντίγραφο των δεδομένων, καθιστώντας τον αγοραστή τον μοναδικό κάτοχο.

Ωστόσο, πολλές πηγές που εξέτασαν τα δεδομένα λένε ότι ήταν «αβλαβή» και ότι δεν περιείχαν τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ζημιά τον Πρόεδρο Trump.

Πιθανότατα, πρόκειται απλά για μια απειλή που έχει στόχο να ασκήσει πιέσεις ή να χαλάσει την εικόνα του Trump, αφού οι hackers είχαν αναφέρει ότι θα βγάλουν στη φόρα τα “βρώμικα μυστικά” του και ότι κανένας δεν θα τον ήθελε για Πρόεδρο μετά τις αποκαλύψεις.

Για να συνεχίσει τον εκβιασμό στη GSMLaw, η ransomware συμμορία δήλωσε ότι, πέρα από τα έγγραφα του Trump, σκοπεύει να δημοπρατήσει αρχεία της Madonna, που κλάπηκαν, επίσης, από την εταιρεία. Η τιμή εκκίνησης για τα αρχεία της Madonna είναι 1 εκατομμύριο δολάρια και ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως πριν.

ransomware

REvil ransomware συμμορία: Πώς κατέληξε να πουλά δεδομένα;

Οι hackers περίμεναν να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τη GSMLaw σχετικά με τα λύτρα. Στην προσπάθειά τους να ασκήσουν πιέσεις, ανέφεραν στο site τους ότι είχαν πολλά δεδομένα σχετικά με VIP πελάτες της εταιρείας.

Αρχικά, είχαν ζητηθεί 21 εκατομμύρια δολάρια για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε το ποσό, όταν έληξε η προθεσμία, και οι hackers ζήτησαν τα διπλάσια χρήματα, ενώ είπαν ότι θα αρχίσουν να δημοσιεύουν σταδιακά και τα δεδομένα των διάσημων πελατών της.

Κράτησαν το λόγο τους και κυκλοφόρησαν την πρώτη παρτίδα με έγγραφα της Lady Gaga (έγγραφα μεγέθους 2,4 GB). Ανακοίνωσαν ότι “το επόμενο άτομο θα είναι ο Donald Trump”.

Trump

Τρομοκράτες και εγκληματίες του κυβερνοχώρο

Η GSMLaw, σε μια δήλωσή της στο Page Six, χαρακτήρισε τη ransomware συμμορία «ξένους κυβερνο-τρομοκράτες» και στη συνέχεια είπε:

“Έχουμε ενημερωθεί από τους ειδικούς και από το FBI ότι η διαπραγμάτευση ή η πληρωμή λύτρων σε τρομοκράτες αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού ποινικού δικαίου”.

Οι ειδικοί συνιστούν τη μη πληρωμή των λύτρων, αν και η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια επίθεση ransomware είναι πολύ μεγάλη.

Τα στελέχη ενδέχεται να αναγκαστούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο πληρωμής των λύτρων για την προστασία των μετόχων, των πελατών και των υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται ανεπιφύλακτα η αναφορά ενός τέτοιου περιστατικού στο τοπικό γραφείο του FBI.

“Το FBI ενθαρρύνει τα θύματα να μην δίνουν τα λύτρα στους hackers. Η πληρωμή ενισχύει την εγκληματική δραστηριότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση πρόσθετων σοβαρών εγκλημάτων. Επιπλέον, η πληρωμή λύτρων δεν εγγυάται ότι το θύμα θα ανακτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του. Η καλύτερη προσέγγιση είναι η εστίαση στην άμυνα και η χρήση πολλών επιπέδων ασφαλείας, καθώς δεν υπάρχει μοναδική μέθοδος για την αποτροπή παραβιάσεων ή εκμετάλλευσης”, δήλωσε το FBI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...