ΑρχικήsecurityΤο Sodinokibi Ransomware δεν θα ζητά πλέον λύτρα σε bitcoin

Το Sodinokibi Ransomware δεν θα ζητά πλέον λύτρα σε bitcoin

Sodinokibi

Το Sodinokibi Ransomware έχει στραφεί στο Monero, προκειμένου να καταστήσει πιο δύσκολο στις αρχές επιβολής του νόμου να ανιχνεύουν τις πληρωμές των λύτρων και σχεδιάζει να σταματήσει να ζητάει πληρωμές σε bitcoin στο μέλλον.

Όπως αναφέρθηκε σε ένα webinar με τίτλο «Η λειτουργικότητα των privacy coins», η Europol δήλωσε ότι η χρήση Tor και Monero καθιστούσε αδύνατη την ανίχνευση των χρημάτων ή των παραγόντων που τα έλαβαν.

“Δεδομένου ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό TOR και privacy coins, δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τα κεφάλαια. Δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τις διευθύνσεις IP. Αυτό σημαίνει ότι βρεθήκαμε σε αδιέξοδο. Ό, τι συνέβαινε στο blockcain του Bitcoin ήταν ορατό και γι ‘αυτό ήμασταν σε θέση να φτάσουμε αρκετά μακριά. Όμως με το Blocker, αυτό ήταν το σημείο στο οποίο έληξε η έρευνα. Επομένως, αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας από τις πολλές περιπτώσεις που είχαμε όπου ο ύποπτος αποφάσισε να μεταφέρει κεφάλαια από Bitcoin ή Ethereum στο Monero “, δήλωσε ο Jerek Jakubcek της Europol.

Τον περασμένο μήνα, οι κακόβουλοι παράγοντες πίσω από το Sodinokibi / Revil ransomware δημοσίευσαν σε ένα φόρουμ για hackers ότι αρχίζουν να υιοθετούν την κρυπτογράφηση Monero για να δυσκολέψουν την επιβολή του νόμου από τους αστυνομικούς.

Οι φορείς εκμετάλλευσης δηλώνουν ότι τελικά θα αφαιρέσουν το bitcoin ως επιλογή πληρωμής των λύτρων και ότι τα θύματα θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν περισσότερα για το Monero και πώς να το αποκτήσουν.

“Σε αυτό το σημείο, σας ενημερώνουμε ότι μετά από λίγο θα αφαιρεθεί το BTC ως τρόπος πληρωμής. Τα θύματα πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν το νέο cryptocurrency, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι που συνεργάζονται μαζί μας”, προειδοποίησαν οι κακόβουλοι παράγοντες.

Στον ιστότοπο πληρωμών Sodinokibi Tor, οι φορείς εκμετάλλευσης ransomware έχουν ήδη αρχίσει να μην χρησιμοποιούν το bitcoin κάνοντας το Monero το προεπιλεγμένο νόμισμα πληρωμής.

Εάν ένα θύμα θέλει να χρησιμοποιήσει bitcoin για να κάνει μια πληρωμή λύτρων, το ποσό αυξάνεται κατά 10%.

Οι φορείς εκμετάλλευσης ransomware προσφέρουν επίσης στους “συνεργάτες” τους, που βοηθούν τα θύματα να πληρώσουν τα λύτρα, μια έκπτωση που θα τους «εκπλήξει ευχάριστα». “Οι εταιρείες που βοηθούν τα θύματά μας στην απόκτηση του decryptor θα εκπλαγούν ευχάριστα από την έκπτωση % επί του ποσού των λύτρων. Για να αρχίσετε να εργάζεστε μαζί μας, αρκεί να γράψετε σε μια συνομιλία και να εισαγάγετε τον εαυτό σας ως εταιρεία αυτού του είδους. Η συνεργασία μας είναι εντελώς ανώνυμη και δεν αποκαλύπτουμε τα δεδομένα των συνεργατών μας”, ανέφεραν οι φορείς εκμετάλλευσης ransomware.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS