ΑρχικήsecurityΟ Σάκης Τανιμανίδης χρησιμοποιείται από απατεώνες για online απάτες με bitcoin!

Ο Σάκης Τανιμανίδης χρησιμοποιείται από απατεώνες για online απάτες με bitcoin!

Ο Σάκης Τανιμανίδης χρησιμοποιείται από απατεώνες για online απάτες με bitcoin: Ο Σάκης Τανιμανίδης προειδοποιεί ότι το όνομα του χρησιμοποιείται από απατεώνες για online απάτες.

Ο γνωστός Έλληνας παρουσιαστής σε πρόσφατο story στον λογαριασμό του στο Instagram αναφέρει ότι απατεώνες στέλνουν spam μηνύματα σε διάφορους χρήστες αναφέροντας ότι ο Σάκης Τανιμανίδης ασχολείται με την αγορά bitcoin επειδή θεωρεί ότι είναι η μόνη πηγή χρήματος την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η πανδημία του Κορωνοϊού έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Ελληνική οικονομία.Ο Σάκης Τανιμανίδης χρησιμοποιείται από απατεώνες για online απάτες με bitcoin!

Ο Σάκης Τανιμανίδης αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram:

FAKE NEWS ALERT: Κυκλοφορεί online ότι ασχολούμαι με το bitcoin και οιτ έχω επενδύσει εκεί γιατί θεωρώ ότι έτσι μπορεί να βγάλει χρήματα κάποιος. Τους ζητάνε μάλιστα να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε διάφορες φόρμες. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! Δεν έχω ασχοληθεί με το bitcoin. Να προσέχετε τους απατεώνες του internet! Και γενικότερα επειδή πλέον ο καθένας μπορεί online να γράφει και να λέει ότι θέλει, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, να μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε…Το κόλπο είναι να χρησιμοποιείτε την κοινή λογικη και την κρίση σας!

Οι hackers φαίνεται να γνωρίζουν αρκετά καλά το παιχνίδι του διαδικτύου. Δεδομένης της φήμης του νεαρού παρουσιαστή, εκμεταλλεύονται το όνομά του για να ξεγελάσουν όσο περισσότερα θύματα. Πιθανός στόχος της απάτης είναι η κλοπή των προσωπικών σας στοιχείων όπως κωδικοί πρόσβασης μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τραπεζικών εφαρμογών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με προσπάθειες εξαπάτησης και περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων, μέσω διαδικτύου, με αφορμή τον κορονοϊό (COVID–19).

Συγκεκριμένα, οι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους με τις ακόλουθες μεθοδολογίες – τρόπους δράσης:

Οι δράστες εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση για μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ. υλικά και δημιουργούν απατηλές ιστοσελίδες, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσποιούμενοι ότι πωλούν τα συγκεκριμένα είδη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν και επωνυμίες γνωστών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, προκειμένου να γίνονται πειστικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS