ΑρχικήsecurityΓνωστό hacking forum χακάρεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

Γνωστό hacking forum χακάρεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

hacking forum

Το OGUsers, ένα από τα πιο δημοφιλή hacking forum στο διαδίκτυο, αποκάλυψε ένα περιστατικό παραβίασης στα συστήματά του. Πρόκειται για το δεύτερο hack μέσα σε ένα χρόνο.

“Φαίνεται ότι κάποιος ήταν σε θέση να παραβιάσει τον server και να αποκτήσει πρόσβαση στην τρέχουσα βάση δεδομένων μας που χρονολογείται από τις 2 Απριλίου 2020″, δήλωσε ο Ace, ο διαχειριστής του forum.

Πιστεύεται ότι ο επιτιθέμενος κατάφερε να κλέψει τα στοιχεία περισσότερων από 200.000 χρηστών (σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις των χρηστών του forum).

Η σύντομη ανακοίνωση για την παραβίαση εντοπίστηκε από την υπηρεσία παρακολούθησης παραβιάσεων Under the Breach. Αργότερα οι διαχειριστές του OGUsers hacking forum έθεσαν το site σε “κατάσταση συντήρησης”.

Πριν κλείσει το site, οι διαχειριστές δήλωσαν ότι προχωρούν σε επαναφορά των κωδικών πρόσβασης και παρότρυναν τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για τους λογαριασμούς τους, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα που κλάπηκαν για την παραβίαση των λογαριασμών.

Οι χρήστες του hacking forum θα πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για την παραβίαση λογαριασμών, δεδομένου ότι το OGUsers έγινε ευρέως γνωστό λόγω αυτού.

Το site έγινε εξαιρετικά διάσημο το 2018, όταν το τεχνολογικό ειδησεογραφικό site Motherboard δήλωσε ότι το OGUsers είναι ένα από τα βασικά μέρη του διαδικτύου, όπου οι hackers συγκεντρώνονταν για να αγοράζουν και να πωλούν κλεμμένους λογαριασμούς του Instagram.

Επιπλέον, το hacking forum λειτουργούσε ως χώρος εκπαίδευσης και χώρος συνάντησης για hackers που προσπαθούσαν να οργανώσουν SIM swapping (SIM jacking) επιθέσεις.

Αυτή η ξαφνική φήμη, ωστόσο, τράβηξε την προσοχή άλλων hackers (ανταγωνιστών), οι οποίοι επιτέθηκαν στο forum το Μάιο του 2019.

Συγκεκριμένα, ένας hacker παραβίασε τους servers του OGUsers, έκλεψε τα στοιχεία των 113.000 χρηστών, διέγραψε τα δεδομένα από τους σκληρούς δίσκους του forum και εξέθεσε τα κλεμμένα δεδομένα σε ένα αντίπαλο hacking forum.

Όλοι οι χρήστες, των οποίων τα δεδομένα είχαν κλαπεί από τους hackers του OGUsers, θα θεωρήσουν ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι “δικαιοσύνη”.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Συνήθως, τα δεδομένα που «φεύγουν» από hacking forum, όπως το OGUsers, φτάνουν και στα χέρια των αρχών και χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ερευνών.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS