ΑρχικήsecurityΗ Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Amtrak

Η Amtrak, ένας πάροχος υψηλής ταχύτητας υπεραστικών σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών και μια ανεξάρτητη κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ, λειτουργεί ένα εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε 46 πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια και τρεις καναδικές επαρχίες, με 30 εκατομμύρια πελάτες τα τελευταία εννέα χρόνια.

Έχει επίσης πάνω από 20.000 και λειτουργεί περισσότερα από 300 τρένα κάθε μέρα σε πάνω από 500 προορισμούς, με έσοδα 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Επαναφορά κωδικών πρόσβασης λογαριασμού

“Το απόγευμα της 16ης Απριλίου 2020, η Amtrak εντόπισε ότι ένα άγνωστο τρίτο μέρος απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμούς Amtrak Guest Rewards”, λέει ο ανώτερος διευθυντής της Amtrak Guest Rewards, Vicky Radke.

“Αναφέραμε ότι χρησιμοποιήθηκαν παραβιασμένα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης για την πρόσβαση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και ενδέχεται να έχουν προβληθεί ορισμένες προσωπικές πληροφορίες.”

Όπως εξηγεί επίσης η επιστολή ειδοποίησης παραβίασης, δεν διακυβεύθηκαν οικονομικά δεδομένα, στοιχεία πιστωτικών καρτών ή αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος.

Η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας απέκλεισε το μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος να έχει πρόσβαση στους παραβιασμένους λογαριασμούς Amtrak Guest Rewards μέσα σε λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας.

Η Amtrak δεν αποκάλυψε τον συνολικό αριθμό λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ή τον τύπο των προσωπικών πληροφοριών που ενδέχεται να εκτεθούν, αλλά έκανε επαναφορά των κωδικών πρόσβασης σε όλους τους δυνητικά επηρεαζόμενους λογαριασμούς Guest Rewards.

Η υπηρεσία επιβατών υπεραστικών σιδηροδρόμων προσέλαβε επίσης εμπειρογνώμονες ασφαλείας τρίτων για την εφαρμογή διασφαλίσεων που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους πελάτες της από μελλοντικές προσπάθειες παραβίασης και για να επιβεβαιώσουν ότι τι συνέβη ακριβώς στο περιστατικό.

Στους πελάτες που επλήγησαν από την παραβίαση δεδομένων του Amtrak Guest Rewards προσφέρθηκε επίσης δωρεάν ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία προστασίας κλοπής ταυτότητας της Experian’s IdentityWorks.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS