ΑρχικήsecurityOPM - Μεγάλη διαρροή 21Μ αριθμών κοινωνικής ασφάλισης

OPM – Μεγάλη διαρροή 21Μ αριθμών κοινωνικής ασφάλισης

OPM – Μεγάλη διαρροή 21Μ αριθμών κοινωνικής ασφάλισης

Ένα από τα μεγαλύτερα hacks στην ιστορία που είχε σαν στόχο την κυβέρνηση των ΗΠΑ (Office of Personnel Management ή ΟΡΜ) φαίνεται να είναι πιο εκτεταμένο από ό, τι είχαν υπολογίσει οι Αρχές.

OPM - Μεγάλη διαρροή 21Μ αριθμών κοινωνικής ασφάλισης
Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανέφεραν οι προηγούμενες εκτιμήσεις που ήθελαν να έχουν διαρρεύσει «μόνο» 4,2 εκατομμύρια αρχεία. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι κάθε λογαριασμός συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για συζύγους, παιδιά, και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Το Associated Press αναφέρει ότι μπορεί να έχουν διαρρεύσει 21.500.000 αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι hackers – που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι εργάζονταν για την Κίνα- ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε 19.700.000 λογαριασμούς του Γραφείου Διεύθυνσης Προσωπικού (ΟΡΜ). Καθένας από αυτούς τους λογαριασμούς συμπεριλαμβάνει πάρα πολλά προσωπικά δεδομένα.

Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανέφεραν οι προηγούμενες εκτιμήσεις που ήθελαν να έχουν διαρρεύσει «μόνο» 4,2 εκατομμύρια αρχεία.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι κάθε λογαριασμός συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για συζύγους, παιδιά, και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Το Associated Press αναφέρει ότι μπορεί να έχουν διαρρεύσει 21.500.000 αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Οι hackers εισέβαλαν στο δίκτυο του Γραφείου Διεύθυνσης Προσωπικού το 2014, αλλά η παράβαση αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Η WSJ αναφέρει ότι οι λογαριασμοί που διέρρευσαν δεν ήταν αποθηκευμένοι σε κρυπτογραφημένη μορφή.

πηγή: iguru

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS