ΑρχικήsecurityΤα Starbucks μπλοκάρουν την πρόσβαση σε πορνογραφικά sites στο δωρεάν Wi-Fi τους

Τα Starbucks μπλοκάρουν την πρόσβαση σε πορνογραφικά sites στο δωρεάν Wi-Fi τους

StarbucksΤα Starbucks έχουν επικριθεί αρκετές φορές, ότι δεν εμποδίζουν τους πελάτες τους να παρακολουθούν πορνό μέσω του δωρεάν δικτύου Wi-Fi τους.

Φαίνεται όμως ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης καφέ ενέδωσε σε όλη αυτή την κριτική, ανακοινώνοντας ότι θα εισαγάγει ένα φίλτρο για να εμποδίσει τους πελάτες να βλέπουν πορνό και άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο στα καταστήματά της (όπως αναφέρει το Business Insider).

Ένας οργανισμός ασφάλειας στο διαδίκτυο, το Enough Is Enough πιέζει εδώ και χρόνια τα Starbucks και άλλα franchises που προσφέρουν πρόσβαση στο internet στα καταστήματά τους, να εμποδίσουν την πρόσβαση των πελατών σε προσβλητικό περιεχόμενο στα δίκτυά τους.

Είναι ο ίδιος οργανισμός που πίεσε τα Mc Donald’s να μπλοκάρουν το πορνό στα δημόσια δίκτυα Wi-Fi τους το 2016.

Προσπάθησε να αναγκάσει και τα Starbucks να κάνουν το ίδιο από τότε, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα εφάρμοζε φίλτρα, μόνο όταν έβρισκε κάποιο αποκλεισμό περιεχομένου που δεν μπλοκάρει κι άλλους ιστότοπους.

Τώρα που βρήκαν ένα, τα Starbucks είναι έτοιμα να εμποδίσουν την πρόσβαση σε πορνογραφικά sites και άλλο προσβλητικό υλικό στα δίκτυά τους, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ το ερχόμενο έτος.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από το σχόλιο της Donna Rice Hughes, CEO του Enough Is Enough, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα Starbucks απέτυχαν να προστατεύσουν τους πελάτες τους και να κρατήσουν το λόγο τους, αφού δεν εμπόδισαν το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η δήλωση έλεγε: “Τα Starbucks κρατούν τις πόρτες ανοιχτές για παραβάτες που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σεξουαλικού περιεχομένου αλλά και άλλους, που μπορούν έτσι να ξεφύγουν από τα ραντάρ της επιβολής του νόμου και να χρησιμοποιήσουν δωρεάν δημόσια Wi-Fi, ώστε να έχουν πρόσβαση σε παράνομη παιδική πορνογραφία και σκληρό πορνογραφικό υλικό”.

Μετά από αυτές τις ειδήσεις, η Hughes δήλωσε «ενθουσιασμένη» που τα Starbucks βρήκαν μια λύση. Εντούτοις, πρόσθεσε ότι η αλυσίδα έμεινε πολύ πίσω στην ανάληψη δράσης, καθώς οι McDonald’s, Subway και Chick-fil-A είχαν ήδη εισαγάγει φίλτρα από το 2016 ή νωρίτερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS