ΑρχικήinetΤα mobile networks γίνονται γρηγορότερα από το Wi-Fi σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα mobile networks γίνονται γρηγορότερα από το Wi-Fi σε παγκόσμιο επίπεδο

networksΣυνήθως υποθέτουμε ότι οι συνδέσεις Wi-Fi προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα λήψης σε σχέση με τα mobile networks, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως αληθές – καθώς σε ορισμένες χώρες, η χρήση Wi-Fi για λήψη περιεχομένου μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Το OpenSignal πραγματοποίησε πρόσφατα μια μελέτη για την ανάλυση της ταχύτητας λήψης σε διάφορες χώρες. Διαπίστωσε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι ταχύτερα από το Wi-Fi σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών χωρών της Αφρικής, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι η τεράστια διαφορά στις ταχύτητες λήψης. Για παράδειγμα στην Αυστραλία, το mobile network προσφέρει 13Mbps περισσότερα από το Wi-Fi, ενώ στο Λίβανο η διαφορά αυτή είναι στα 25Mbps. Άλλα μέρη όπως το Ομάν και η Τσεχική Δημοκρατία προσφέρουν επίσης πλεονέκτημα άνω των 10Mbps στο mobile network.

Υπάρχουν ωστόσο και χώρες όπου τα mobile networks και WiFi είναι σχεδόν ανταγωνιστικά. Αλλά και πάλι, το WiFi έχει ένα σαφές πλεονέκτημα σε χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπου η ευρυζωνικότητα στο σπίτι είναι σχετικά ταχύτερη.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος της συνδεσιμότητας, ειδικά όταν το 5G βρίσκεται προ τω πυλών.

Εν κατακλείδι, αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι χρήστες πρέπει να έχουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αν το Wi-Fi είναι πάντα η καλύτερη επιλογή γι ‘αυτούς. Ομοίως, οι κατασκευαστές συσκευών και ολόκληρη η βιομηχανία Wi-Fi, πρέπει να επιταχύνουν την απόδοσή τους ή αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να παραγκωνιστούν από τα mobile networks.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS