ΑρχικήinetΣχεδόν το ήμισυ των χρηστών σερφάρουν στο διαδίκτυο από smartphones

Σχεδόν το ήμισυ των χρηστών σερφάρουν στο διαδίκτυο από smartphones

Τα smartphones έχουν γίνει η προτιμώμενη πλατφόρμα περιήγησης σύμφωνα με τα δεδομένα έρευνας που μοιράζεται ο βρετανικός ρυθμιστής επικοινωνιών Ofcom, σχετικά με τη χρήση κινητών συσκευών σε σύγκριση με τον παραδοσιακό υπολογιστή.

half-users-surf-smartphones

Περισσότεροι από το 48% των χρηστών στρέφονται στα smartphone τους για να συνδεθούν στο διαδίκτυο, ενώ μόνο το 9% των ανθρώπων εξακολουθεί να βασίζεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές για την ίδια δραστηριότητα. Οι φορητοί υπολογιστές έρχονται δεύτεροι με ποσοστό 24%, ακολουθούμενοι από τα tablets με 15%.

Η χρήση του επιτραπέζιου υπολογιστή μειώνεται κάθε χρόνο, και μόνο το 2018, σημείωσε πτώση τουλάχιστον 2%. Το 2013, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές χρησιμοποιήθηκαν από το 28% των καταναλωτών για πρόσβαση στο Internet. Το συνολικό μερίδιο των επιτραπέζιων και των φορητών υπολογιστών πριν από πέντε χρόνια ήταν 74%.

Συνολικά το 78% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν πως διαθέτουν ένα smartphone με πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet φτάνουν τα 63% και 58% αντίστοιχα. Οι υπολογιστές είναι για άλλη μια φορά πολύ πίσω με μόλις 28%. Παραδόξως, οι έξυπνες τηλεοράσεις βελτιώθηκαν πολύ και έφτασαν το 42%.

Όσο για τη χρήση που γίνεται στο διαδίκτυο, το 69% δήλωσε ότι απλά περιηγείται στον παγκόσμιο ιστό, ενώ το 66% επεσήμανε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελούν την κύρια δραστηριότητα. Ακολουθούν άλλες δραστηριότητες όπως οι ηλεκτρονικές αγορές, οι online τραπεζικές συναλλαγές, τα κοινωνικά δίκτυα, τα άμεσα μηνύματα και η ανάγνωση των ειδήσεων.

Είναι ενδιαφέρον ότι τουλάχιστον το 45% των Βρετανών που συμμετείχαν στην έρευνα και δεν έχουν πρόσβαση στο Internet από την οικία τους δήλωσαν ότι δεν θεωρούν κάτι τέτοιο αναγκαίο, ενώ το 17% ισχυρίστηκαν ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν υπολογιστή. Συνολικά 15% δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν έναν Η/Υ. Το 14% θεωρεί το διαδίκτυο πολύ ακριβό, ενώ άλλα 14% απάντησαν ότι είναι μεγάλης ηλικίας για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS