Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Παγκόσμια διακοπή του Internet τις επόμενες 48 ώρες μπορεί να επηρεάσει ορισμένους χρήστες

InternetΗ ICANN έχει προγραμματίσει για σήμερα το Root Zone Key Signing Key (KSK) Rollover και θα μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση στο Internet ορισμένων χρηστών DNS σε όλο τον κόσμο.

Με την κυκλοφορία του KSK, η ICANN υποδηλώνει ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού κρυπτογράφησης με το ιδιωτικό κλειδί να διανέμεται στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, στους διαχειριστές δικτύων επιχειρήσεων και στους φορείς ανάλυσης Domain Name System (DNS).

Οι εργασίες για το KSK Rollover ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 και είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, η ICANN ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία έχει αναβληθεί λόγω του γεγονότος ότι «σημαντικός αριθμός των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) και διαχειριστών δικτύων δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την χρήση του κλειδιού.»

Ένα πλάνο ανακοινώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018, ενώ η 11η Οκτωβρίου 2018 προτάθηκε για την εκκίνηση της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ICANN, η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη για να περιοριστεί ο αυξανόμενος αριθμός επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Σε μια επίσημη δήλωση, η Communications Regulatory Authority δήλωσε: «Για να αποσαφηνιστεί περαιτέρω, ορισμένοι χρήστες του Internet ενδέχεται να επηρεαστούν εάν οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) δεν έχουν προετοιμάσει γι αυτήν την αλλαγή. Ωστόσο, ο αντίκτυπος αυτός μπορεί να αποφευχθεί με την ενεργοποίηση των κατάλληλων επεκτάσεων ασφαλείας του συστήματος.»

Λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών συντήρησης, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ή την πραγματοποίηση συναλλαγών τις επόμενες 48 ώρες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *