ΑρχικήinetΠαγκόσμια διακοπή του Internet τις επόμενες 48 ώρες μπορεί να επηρεάσει ορισμένους...

Παγκόσμια διακοπή του Internet τις επόμενες 48 ώρες μπορεί να επηρεάσει ορισμένους χρήστες

InternetΗ ICANN έχει προγραμματίσει για σήμερα το Root Zone Key Signing Key (KSK) Rollover και θα μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση στο Internet ορισμένων χρηστών DNS σε όλο τον κόσμο.

Με την κυκλοφορία του KSK, η ICANN υποδηλώνει ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού κρυπτογράφησης με το ιδιωτικό κλειδί να διανέμεται στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, στους διαχειριστές δικτύων επιχειρήσεων και στους φορείς ανάλυσης Domain Name System (DNS).

Οι εργασίες για το KSK Rollover ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 και είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, η ICANN ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία έχει αναβληθεί λόγω του γεγονότος ότι “σημαντικός αριθμός των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) και διαχειριστών δικτύων δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την χρήση του κλειδιού.”

Ένα πλάνο ανακοινώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018, ενώ η 11η Οκτωβρίου 2018 προτάθηκε για την εκκίνηση της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ICANN, η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη για να περιοριστεί ο αυξανόμενος αριθμός επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Σε μια επίσημη δήλωση, η Communications Regulatory Authority δήλωσε: “Για να αποσαφηνιστεί περαιτέρω, ορισμένοι χρήστες του Internet ενδέχεται να επηρεαστούν εάν οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) δεν έχουν προετοιμάσει γι αυτήν την αλλαγή. Ωστόσο, ο αντίκτυπος αυτός μπορεί να αποφευχθεί με την ενεργοποίηση των κατάλληλων επεκτάσεων ασφαλείας του συστήματος.”

Λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών συντήρησης, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ή την πραγματοποίηση συναλλαγών τις επόμενες 48 ώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS