ΑρχικήUpdatesΤο Chrome Cleanup Tool θα αφαιρεί τώρα και Force-Installed επεκτάσεις

Το Chrome Cleanup Tool θα αφαιρεί τώρα και Force-Installed επεκτάσεις

ChromeΠολλοί από εσάς μπορεί να μην γνωρίζετε ότι το Google Chrome έχει το δικό του εργαλείο καθαρισμού για την εύρεση και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Το εργαλείο είναι χρήσιμο για την αφαίρεση ανεπιθύμητων προγραμμάτων, adware και ψεύτικων συστημάτων βελτιστοποίησης, που περνούν μέσω του προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας.

Το Google Chrome Cleanup Tool, θα περιλαμβάνει πλέον τη δυνατότητα κατάργησης επεκτάσεων Chrome που γίνονται Force-Installed στο πρόγραμμα περιήγησης, μέσω των Windows Group policies. Το χαρακτηριστικό δεν υπήρχε νωρίτερα στο εργαλείο.

Ο κώδικας του εργαλείου περιγράφει τη λειτουργία ως “ενημέρωση chrome_cleaner / chrome_utils για την κατάργηση των Force-Installed επεκτάσεων“. Αυτό σημαίνει ότι το εργαλείο “Chrome Cleanup” θα μπορεί πλέον να ανιχνεύει και να καταργεί επεκτάσεις που έχουν γίνει Force-Installed. Επιπλέον θα έχει και μια σειρά από επεκτάσεις Chrome που θα εξακολουθούν να εγκαθίστανται στο πρόγραμμα περιήγησης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι επεκτάσεις Force-Installed εγκαθίστανται αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη, με τη βοήθεια των Windows Group policies.

Ωστόσο, οι ίδιες πολιτικές των Windows μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. Προς το παρόν, το Chrome δεν καταργεί αυτές τις επεκτάσεις, ακόμα κι αν είναι κακόβουλα λογισμικά. Η μόνη επιλογή για τους χρήστες είναι να εντοπίσουν κακόβουλα προγράμματα μέσω του μητρώου.

Μέχρι η Google να έχει έτοιμο το εργαλείο, μπορείτε να πάτε στο “HKLMSOFTWARE> Policies> Google> Chrome> ExtensionInstallForcelist” στο Windows Registry Editor για να εντοπίσετε εάν υπάρχει κάποια Force-Installed επέκταση Chrome στον υπολογιστή σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS