ΑρχικήinetGoogle: Ποια είναι τα νέα εργαλεία για τους developers;

Google: Ποια είναι τα νέα εργαλεία για τους developers;

H Google δεν σταματά ποτέ να δίνει ευκαιρίες! Ποια είναι  όμως τα καινούρια features που θα προσφέρει η εταιρεία; Η Google κυκλοφόρησε κιόλας ένα νέο portal για τους developers, με σκοπό να τους δοθεί η δυνατότητα να ελέγχουν, να εξετάζουν και να παρέχουν τις καλύτερες πρακτικές για websites.

Ο σχεδιασμός ενός site είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό οπτικό σχεδιασμό. Μεταξύ άλλων είναι και η επίδοση, το SEO, η εύκολη πρόσβαση από έναν επισκέπτη και η ανάπτυξη καινούριων τεχνικών. Τώρα, η Google προσφέρει ένα νέο εργαλείο για να βοηθήσει τους developers να δημιουργήσουν websites και να βελτιωθούν πιο πολύ σε όλες τις πτυχές του development και web design.

Αξίζει το νέο portal της Google;

Αρχικά, το portal ονομάζεται web.dev και επιτρέπει στους developers να ελέγξουν τα websites, να εφαρμόσουν τις καλύτερες τεχνικές και στη συνέχεια να πάρουν μαθήματα για τα επόμενα βήματα  του developing και να βελτιωθούν ακόμα παραπάνω στην εργασία τους.

Ένα βασικό ερώτημα που προκύπτει από αυτό το νέο είναι το αν τα search rankings θα βελτιωθούν στην περίπτωση που διορθωθεί το θέμα με το descriptive text και τα links. Σε γενικές γραμμές, η Google ελπίζει πως αν εφαρμοσθούν τα εργαλεία του νέου portal, η εμπειρία χρήστη (user experience) θα βελτιωθεί και θα κάνει την λειτουργία του site καλύτερη. Αυτά με τη σειρά τους, θα αυξήσουν τους ευχαριστημένους επισκέπτες του site, τα links, τις κοινοποιήσεις στα social media και ίσως και τα rankings στα αποτελέσματα της Google.

Η Google εκτός από το portal, ετοιμάζει  να ενεργοποιήσει την τεχνολογία του facial recognition. Το συγκεκριμένο είδος τεχνολογίας μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ενός meeting, συμπεριλαμβάνοντας τις cashless transactions και το session tracking. Εκτός από τα οφέλη του, όταν μιλάμε για facial recognition πρέπει να σκεφτόμαστε τα ακόλουθα για να εξακριβώσουμε αν είμαστε ασφαλείς:

  • Πού αποθηκεύονται τα face data;
  • Ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά;
  • Πώς θα διαγραφούν τα face data κάποιου που συμμετέχει σε ένα meeting, μόλις ολοκληρωθεί αυτό;

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS