Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
infosec

Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το Google Chrome προσφέρει δωρεάν επεκτάσεις που σας παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ακολουθεί μια σειρά επεκτάσεων που έχουμε επιλέξει από...
Read More
infosec

Η Google λανσάρει τον Chrome 71 με φίλτρο καταχρηστικών διαφημίσεων

O Google Chrome 71 είναι πλέον διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες Windows, Mac και Linux. Εάν δεν το έχετε λάβει...
Read More
Latest Posts

Facebook: Η χτεσινή διακοπή λειτουργίας ήταν απλώς ένα τεστ ρουτίνας

Μήπως το Facebook «κατέρρευσε» εχθές και σε εσάς; Το ίδιο συνέβη σε πολλούς users, στον κόσμο του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης!

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, το webpage του Facebook φάνηκε να είχε κάποιο σφάλμα, καθώς εμφανιζόταν μόνο το εξής μήνυμα: «Sorry, something went wrong. We ‘re working on it and we’ll get it fixed as soon as we can». Η λειτουργία του λοιπόν διακόπηκε προσωρινά για πολλούς χρήστες και ανησύχησαν αρκετοί, κυρίως διότι η χρήση του Messenger έγινε πολύ δύσκολη. Τα υπόλοιπα δύο social media, δηλαδή το Instagram και το WhatsApp, τα οποία ανήκουν στη Facebook δεν φάνηκε να έχουν κάποιο πρόβλημα στην πλατφόρμα, ωστόσο μερικοί users δήλωσαν πως είχαν κάποια σφάλματα.

Facebook

Το Facebook σταμάτησε να λειτουργεί περίπου για μισή ώρα αλλά η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 8:30 το βράδυ, τοπική ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ένας εκπρόσωπος της Facebook στην εφημερίδα USA TODAY, η διακοπή λειτουργίας δεν είχε να κάνει με κάποια βλάβη ή σφάλμα αλλά με κάποιο τεστ ρουτίνας. Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο τεστ έκανε πολλούς ανθρώπους ανήσυχους, επειδή προκλήθηκαν προβλήματα στην κοινοποίηση δημοσιεύσεων όχι μόνο στο Facebook αλλά και στα άλλα social media που ανήκουν στην εταιρεία, όπως το Instagram και WhatsApp. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως δεν ήθελαν να προκαλέσουν κάποια ανησυχία ή ενόχληση και για αυτόν το λόγο επέτρεψαν σχετικά γρήγορα την πρόσβαση στους χρήστες.

Δεν εξακριβώθηκε το αν η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν στο τεστ ρουτίνας ή ήταν αποτέλεσμα που προέκυψε από κάποιο σφάλμα του συγκεκριμένου τεστ. Πολλοί βέβαια αντέδρασαν υπερβολικά, κυρίως στις Η.Π.Α., καθώς δεν απουσίασαν tweets στο twitter όπως #FacebookDown, ενώ άλλοι είπαν πως προσεύχονται για το αγαπημένο τους κοινωνικό μέσο. Από την άλλη πλευρά, η διακοπή λειτουργίας για κάποιους άλλους ήταν σημάδι να επιστρέψουν στις δουλειές τους, χωρίς να δώσουν παραπάνω σημασία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *