ΑρχικήinetMessenger Kids: Κατηγορείται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών

Messenger Kids: Κατηγορείται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών

17 οργανώσεις κατέθεσαν καταγγελία στο Federal Trade Commission των ΗΠΑ κατηγορώντας το Facebook για παραβίαση του νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA).

Οι ομάδες που υπογράφουν την καταγγελία της FTC υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή Messenger Kids του Facebook συλλέγει παράνομα τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών, ακόμη και όταν η γονική συναίνεση δεν δίνεται.

Το Messenger Kids είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που σχεδιάστηκε ρητά από το Facebook για μικρά παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ή να χρησιμοποιήσουν δικούς τους λογαριασμούς στο Facebook

Ουσιαστικά, το Facebook κατηγορείται ότι δεν έχει προσθέσει έναν μηχανισμό συμβατό με την COPPA για να ζητήσει επαληθεύσιμη συγκατάθεση των γονέων πριν συλλέξει και διαχειριστεί πληροφορίες σχετικά με χρήστες κάτω των 13 ετών.

Messenger Kids

Επιπλέον, το Facebook θα πρέπει να εγγυάται ότι ο χρήστης που δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συλλογή των δεδομένων θα είναι ο γονέας του παιδιού που χρησιμοποιεί το λογαριασμό Messenger Kids, το οποίο υποτίθεται ότι δεν ισχύει σε αυτό το σημείο.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι αν και το Messenger Kids απαιτεί το λογαριασμό Facebook του γονέα για τη δημιουργία και για την προσθήκη επαφών, αυτό παρακάμπτεται εύκολα δημιουργώντας ένα νέο λογαριασμό στο Facebook και χρησιμοποιώντας το για να φτιάξει ένα νέο φανταστικό λογαριασμό Messenger Kids.

Μάλιστα, στο παρελθόν έχει αποσταλεί μια επιστολή στον Mark Zuckerberg που υπεγράφη από περισσότερους από 100 εμπειρογνώμονες και συνηγόρους, η οποία του ζητούσε να σταματήσει η εφαρμογή Messenger Kids καθώς υπονομεύει την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS