ΑρχικήsecurityFacebook: Δεν επηρεάστηκαν εφαρμογές τρίτων από την παραβίαση

Facebook: Δεν επηρεάστηκαν εφαρμογές τρίτων από την παραβίαση

Το Facebook ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι με την πρόσφατη παραβίαση της υπηρεσίας μέσω του “view as” χαρακτηριστικού, επηρεάστηκαν τρίτες εφαρμογές. Ο συνολικός αριθμός των λογαριασμών που επηρεάστηκε είναι μεγαλύτερος από 50 εκατομμύρια, και πλέον το Facebook έχει κάνει reset τα access keys του κάθε λογαριασμού.

facebook breach data gdpr

Ο Guy Rosen, διευθυντής του product management στο Facebook, εξηγεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν τα access keys για την είσοδο σε τρίτες εφαρμογές. “Όλοι οι developers που χρησιμοποιούν τα SDK του Facebook είναι ασφαλείς, και αυτοί που ελέγχουν συχνά τα access tokens των χρηστών τους, είναι αυτόματα προστατευμένοι από την στιγμή που επαναφέραμε τα access tokens. Ωστόσο, καθώς δεν χρησιμοποιούν όλοι οι developers τα SDK μας, και δεν ελέγχουν συχνά όλοι την εγκυρότητα των access tokens,είμαστε στην διαδικασία δημιουργίας ενός νέου tool, με το οποίο θα είναι δυνατός ο έλεγχος, και να γίνει αποσύνδεση όπου χρησιμοποιείται παλιό access token.”

Ακόμα, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια τρίτη εφαρμογή αν αυτά τα στοιχεία είναι αληθή, τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της παραβίασης ακόμα δεν έχουν τελειώσει. Μερικές αναφορές δείχνουν ότι στο dark web γνωστοί sellers πουλάνε Facebook logins αλλά δεν είναι σίγουρο το αν προέρχονται από την συγκεκριμένη παραβίαση.

Ενώ όμως το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί, υπάρχουν ακόμα τρόποι να παραβιαστούν εκ νέου λογαριασμοί χρηστών μέσω phishing επιθέσεων. Τέτοιες τακτικές έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, καθώς μπορεί να στοχευθούν και λογαριασμοί που δεν επηρεάστηκαν από την πρόσφατη παραβίαση.

Φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια λόγο του ευρωπαϊκού νόμου GDPR.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS