Ευπάθεια στο WinRAR επιτρέπει την εισαγωγή κακόβουλων προγραμμάτων
infosec

Ευπάθεια στο WinRAR επιτρέπει την εισαγωγή κακόβουλων προγραμμάτων

Το δημοφιλές εργαλείο συμπίεσης αρχείων WinRAR, χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Το λογισμικό, χρησιμοποιείται για την προβολή, δημιουργία, συμπίεση...
Read More
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Η Offensive Security κυκλοφορεί το Kali Linux 2019.1

Η Offensive Security ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, την άμεση διαθεσιμότητα του Kali Linux 2019.1, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος που...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
Latest Posts

765 εκατομμύρια χρήστες έπεσαν θύματα hacking το Q2 του 2018

Σύμφωνα με έκθεση της Positive Technologies το ποσοστό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο (hacking) έχει αυξηθεί κατά 47% μέσα σε έναν χρόνο (από το Q2 2017 μέχρι το Q2 2018.)

Οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή συμπερασμάτων στην έκθεση βασίζονται στις γνώσεις και στην τεχνογνωσία της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, στα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια πολλαπλών ερευνών και σε πληροφορίες από αξιόλογες πηγές.

Σύμφωνα με την έκθεση της Positive Technologies, τα προσωπικά δεδομένα (30%) και τα διαπιστευτήρια (22%) ήταν οι πιο ελκυστικοί στόχοι για τους hackers.

Επιπλέον, παρά τη μείωση του αριθμού των επιθέσεων που βασίζονται σε κακόβουλο λογισμικό κατά το 2ο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το 1ο του 2018 (49% έναντι 63%), εξακολουθούν να είναι οι πιο συνηθισμένες.

hacking

Επιπλέον, οι hackers χρησιμοποιούν ολοένα και πιο επικίνδυνους τρόπους επίθεσης ενάντια στους στόχους τους, με το credential compromise να φθάνει το 19% από το 7% και την εκμετάλλευση ευπάθειας να φτάνει το 18% από το 12% του πρώτου τριμήνου.

Οι hackers χρησιμοποίησαν επίσης zero-day vulnerability exploits και social engineering με σκοπό να κλέψουν διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Το ενδιαφέρον την υπόθεσης είναι ότι το 54% των επιθέσεων σε ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς ήταν στοχευμένες, γεγονός που δείχνει ότι οι παραβάτες δεν επιτίθονται σε τυχαίους στόχους.

«Οι  επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έπληξαν 765 εκατομμύρια απλούς χρήστες κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2018», τόνισε εκπρόσωπος της Positive Technologies.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *