Αρχικήsecurity765 εκατομμύρια χρήστες έπεσαν θύματα hacking το Q2 του 2018

765 εκατομμύρια χρήστες έπεσαν θύματα hacking το Q2 του 2018

Σύμφωνα με έκθεση της Positive Technologies το ποσοστό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο (hacking) έχει αυξηθεί κατά 47% μέσα σε έναν χρόνο (από το Q2 2017 μέχρι το Q2 2018.)

Οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή συμπερασμάτων στην έκθεση βασίζονται στις γνώσεις και στην τεχνογνωσία της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, στα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια πολλαπλών ερευνών και σε πληροφορίες από αξιόλογες πηγές.

Σύμφωνα με την έκθεση της Positive Technologies, τα προσωπικά δεδομένα (30%) και τα διαπιστευτήρια (22%) ήταν οι πιο ελκυστικοί στόχοι για τους hackers.

Επιπλέον, παρά τη μείωση του αριθμού των επιθέσεων που βασίζονται σε κακόβουλο λογισμικό κατά το 2ο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το 1ο του 2018 (49% έναντι 63%), εξακολουθούν να είναι οι πιο συνηθισμένες.

hacking

Επιπλέον, οι hackers χρησιμοποιούν ολοένα και πιο επικίνδυνους τρόπους επίθεσης ενάντια στους στόχους τους, με το credential compromise να φθάνει το 19% από το 7% και την εκμετάλλευση ευπάθειας να φτάνει το 18% από το 12% του πρώτου τριμήνου.

Οι hackers χρησιμοποίησαν επίσης zero-day vulnerability exploits και social engineering με σκοπό να κλέψουν διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Το ενδιαφέρον την υπόθεσης είναι ότι το 54% των επιθέσεων σε ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς ήταν στοχευμένες, γεγονός που δείχνει ότι οι παραβάτες δεν επιτίθονται σε τυχαίους στόχους.

«Οι  επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έπληξαν 765 εκατομμύρια απλούς χρήστες κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2018», τόνισε εκπρόσωπος της Positive Technologies.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS