ΑρχικήinetMark Zuckerberg: Θα πάρει 3 χρόνια να διορθώσουμε το Facebook

Mark Zuckerberg: Θα πάρει 3 χρόνια να διορθώσουμε το Facebook

FacebookΝωρίτερα φέτος, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, μίλησε για τους στόχους του για το νέο έτος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρεία εστιάζει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν. Ίσως ήταν ένας υπαινιγμός για την αναστάτωση που επρόκειτο να προκληθεί τους επόμενους μήνες – σύντομα θα ακολουθούσαν δημόσιες συγγνώμες, καταθέσεις στο Κογκρέσο και τελικά μεγάλες αλλαγές για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των ανθρώπων.

Αλλά αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί το Facebook για να αποκατασταθεί πλήρως. Σε συνέντευξή του στο Wired πριν από το συνέδριο F8, την Τρίτη, ο Zuckerberg δήλωσε ότι θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια για να επιστρέψει το Facebook στους φυσιολογικούς ρυθμούς του.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν τα οποία “αντιπροσωπεύουν μια αρκετά σημαντική αλλαγή στο γενικό επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας”, δήλωσε στο Wired.

Μια από τις αλλαγές είναι η καταπολέμηση των fake news, του ακατάλληλου περιεχομένου κ.λπ. στην πλατφόρμα, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται και μπορεί να μην πετύχει χωρίς την απαιτούμενη βοήθεια.

“Νομίζω ότι θα χρειαστεί μια τριετής μετάβαση για να δημιουργήσουμε κατάλληλες ομάδες ανθρώπων, καθώς δεν μπορούμε απλά να προσλάβουμε 30.000 άτομα από τη μια μέρα στην άλλη για να κάνουμε κάτι τόσο σημαντικό”.

“Τα καλά νέα είναι ότι ξεκινήσαμε τις αλλαγές αρκετά νωρίς το περασμένο έτος. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουμε βρει τη λύση για πολλά από τα θέματα που προέκυψαν.”

Κατά τη διάρκεια του F8, το Facebook προσπάθησε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, ανακοινώνοντας πως θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη διαφάνεια στη λειτουργία του. Ωστόσο η εταιρεία δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αλλά ανακοίνωσε και ορισμένες καινούριες λειτουργίες. Το καλύτερο νέο ήταν φυσικά ότι κατέστησε το Messenger χρήσιμο και πάλι.

Στην πραγματικότητα, το Facebook κατάφερε να εκπλήξει το κοινό ανακοινώνοντας ένα Dating χαρακτηριστικό τύπου Tinder. Μένει μόνο να δούμε αν πραγματικά θα κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των χρηστών του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS