ΑρχικήinetMark Zuckerberg: «Ήταν δικό μου λάθος και σας ζητώ συγνώμη!»

Mark Zuckerberg: «Ήταν δικό μου λάθος και σας ζητώ συγνώμη!»

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πεντάωρης ακρόασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της εταιρείας, την ισχυριζόμενη μονοπωλιακή ισχύ της καθώς και την άποψη του για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Mark Zuckerberg

Στην ιστορική αυτή μέρα για το Facebook, ο Mark Zuckerberg βρέθηκε απέναντι από 44 γερουσιαστές, έχοντας μόνο πέντε λεπτά χρονικό περιθώριο να απαντήσει σε όποια ερώτηση του έθεταν.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της ακρόασης ήταν όταν ο Γερουσιαστής John Kennedy τόνισε στον Mark Zuckerberg: «Η συμφωνία χρήσης της υπηρεσίας σας είναι χάλια. Δεν ενημερώνετε τον χρήστη για τα δικαιώματα του. Σας προτείνω να πάτε σπίτι σας και να ξαναγράψετε τους όρους χρήσης.»

Αναμφίβολα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πιο πετυχημένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης  βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο και ήρθε αντιμέτωπος με πολλές δύσκολες και κρίσιμες για το μέλλον της εταιρείας ερωτήσεις.

Σε μια από τις δηλώσεις του, ο Mark Zuckerberg ζήτησε συγνώμη από τους παρευρισκόμενους αλλά και όλους τους χρήστες για τη λανθασμένη πρακτική, η οποία οδήγησε στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

«Ως πλατφόρμα διαθέτουμε τα εργαλεία για να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους και να βοηθήσουμε στην εξάλειψη προβλημάτων παγκοσμίου κλίμακας. Δυστυχώς, τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν και για επιβλαβείς σκοπούς όπως fake news, παρεμβολή στην εκλογική διαδικασία του 2016 και επιθετικούς λόγους. Δεν λάβαμε υπόψη μας όσο σοβαρά έπρεπε την ασφάλεια των χρηστών μας και ήταν λάθος. Ήταν δικό μου λάθος και σας ζητώ συγνώμη! Εγώ δημιούργησα την πλατφόρμα, εγώ την διευθύνω και εγώ φταίω για όποιο πρόβλημα προκύπτει» τόνισε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία περισσότερο δεν είναι η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών, ή η δυνατότητα ελέγχου των προσωπικών δεδομένων τους αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτά πραγματοποιούνται. Η επικοινωνία πρέπει να είναι εμπιστευτική και η διακίνηση data να γίνεται με ασφάλεια. Τέλος, ο Ζuckerberg δεσμεύτηκε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την πλατφόρμα, όπου η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια θα αποτελούν πυλώνες κάθε νέας δραστηριότητας.

To CΝΝ δημοσίευσε ένα βίντεο με τα highlights της χθεσινής ακρόασης, το οποίο μπορείτε να δείτε από εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS