ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκε ένα επικίνδυνο σφάλμα στο Windows 10 Meltdown Patch

Εντοπίστηκε ένα επικίνδυνο σφάλμα στο Windows 10 Meltdown Patch

Το Meltdown patch της Microsoft για τα Windows 10 εμπεριέχει ένα “fatal flaw” το οποίο η εταιρεία επιδιορθώνει ήσυχα στο πρόσφατο Update Απριλίου.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ευπάθεια Meltdown εμφανίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου και η Microsoft ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που εξέδωσε patch. Τα Windows 10 έλαβαν έκτοτε πολλές επιδιορθώσεις με στόχο τη μεγαλύτερη προστασία των χρηστών από τα Meltdown και Specter.

Δυστυχώς, για εμάς, τα patches στα Windοws 10 περιλαμβάνουν ένα σφάλμα που επιτρέπει στον εισβολέα να τα παραβιάσει.Windows 10

Το Windows 10 April 2018 Update (version 1803) είναι η μόνη έκδοση που αντιμετωπίζει το εν λόγω σφάλμα. Πληροφοριακά, το update ξεκίνησε στις 30 Απριλίου για manual download ενώ η αυτόματη ενημέρωση των πρώτων συστημάτων έρχεται από τις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft προσπαθεί να επιδιορθώσει και όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις των Windows 10. Πολύ πιθανό να δημοσιευτούν στις 8 Μαΐου ως μέρος του Patch Tuesday.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τον τρόπο παράκαμψης των συστημάτων και αν ήδη κάποιος hacker έχει εκμεταλλευτεί το σφάλμα προς όφελος του.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το patch την επόμενη εβδομάδα στο Patch Tuesday.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS