ΑρχικήHow ToTimeline των Windows 10: Πώς να το χρησιμοποιήσετε σαν επαγγελματίας;

Timeline των Windows 10: Πώς να το χρησιμοποιήσετε σαν επαγγελματίας;

TimelineΤώρα που έχετε κατεβάσει το April Update στον υπολογιστή σας, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η τελευταία ενημέρωση. Ένα από τα πιο «καυτά» χαρακτηριστικά της είναι το Timeline, το οποίο αναμενόταν να φτάσει παράλληλα με την λειτουργία που ονομάζεται Sets. Προφανώς, η Microsoft κράτησε τη δεύτερη για το Redstone 5.

Τι είναι το Timeline των Windows 10;

Το Timeline, για το οποίο μιλούν όλοι από τότε που παρουσιάστηκε στα Insider builds, αποτελεί μια βοήθεια για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές σε καθημερινή βάση. Μπορείτε να τo βρείτε στο Task View. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των τρεχόντων εργασιών σε επιτραπέζιους υπολογιστές καθώς και για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του σε συνδεδεμένα τηλέφωνα.

Ένας μέσος χρήστης θα μπορούσε να έχει έναν υπολογιστή, ένα smartphone και ενδεχομένως ένα iPad ή κάποιο άλλο tablet. Το να συγχρονίσει κανείς τις εργασίες του μεταξύ αυτών των συσκευών είναι από μόνο του αρκετά κουραστικό, ακόμη και όταν κάποιος έχει μια απίστευτα γρήγορη σύνδεση στο Internet και μια πληθώρα υπηρεσιών cloud. Το Windows 10 Timeline αυτοματοποιεί το τμήμα συγχρονισμού και αναβαθμίζει την εμπειρία χρήσης πολλαπλών συσκευών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Timeline των Windows 10;

Το Timeline βρίσκεται μαζί με τη λειτουργία virtual desktop feature. Για να το χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Task View στη γραμμή εργασιών, και οι δραστηριότητες από διάφορες εφαρμογές και συσκευές θα παραταθούν με αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το Timeline χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + Tab ή κάνοντας upward scrolling με τρία δάχτυλα σε ένα touchpad.

Οι μικρογραφίες που εμφανίζονται στο Timeline ονομάζονται δραστηριότητες (Activities ). Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές για να συνεχίσετε αυτό που κάνατε. Για παράδειγμα, αν παρακολουθήσατε ένα βίντεο στο YouTube πριν από δύο μέρες, μία δραστηριότητα μπορεί να σας μεταφέρει πίσω στην ιστοσελίδα. Παρομοίως, προσφέρει έναν εύκολο τρόπο επιστροφής στα έγγραφα και στα emails που συχνά ξεχνάτε να δείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε ένα άρθρο στο MS Word στον υπολογιστή σας και παράλληλα να χρησιμοποιείτε το tablet σας για διόρθωση του κειμένου.

Το Timeline στα Windows 10 μπορεί να εμφανίσει δραστηριότητες έως και 30 ημερών. Καθώς μετακινείστε προς τα κάτω, μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες από προηγούμενες ημερομηνίες. Οι δραστηριότητες ομαδοποιούνται κατά ημέρα και κατά ώρα, αν μια μέρα έχει πάρα πολλές από αυτές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δραστηριότητες που έχουν ομαδοποιηθεί με την ώρα, κάντε κλικ στην επιλογή See all <number> activities, δίπλα σε μια ημερομηνία. Για να επιστρέψετε στο κύριο interface, κάντε κλικ στην επιλογή See only top activities.

Πώς να διαγράψετε μια δραστηριότητα στο Timeline;

Μπορείτε εύκολα να καταργήσετε μια δραστηριότητα στο Timeline. Απλώς κάντε δεξί κλικ στη δραστηριότητα που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στην επιλογή Remove.

Παρομοίως, μπορείτε να καταργήσετε όλες τις δραστηριότητες από μια συγκεκριμένη ημέρα κάνοντας κλικ στην επιλογή Clear all from <date> .

Αναζήτηση δραστηριοτήτων

Στην επάνω δεξιά γωνία του interface, υπάρχει μια επιλογή αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε το όνομα μιας εφαρμογής, θα εμφανιστούν όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτή την εφαρμογή.

Εάν παρακολουθήσατε Netflix ή κάνατε αναζήτηση για ένα εστιατόριο πριν από λίγες ημέρες, πληκτρολογήστε το όνομα ή τον ιστότοπο απευθείας στη γραμμή αναζήτησης. Έτσι, μπορείτε να αναζητήσετε εφαρμογές, έγγραφα, ιστοσελίδες, εικόνες, βίντεο κ.λπ.

Περισσότερες ρυθμίσεις σχετικά με το Timeline

Διακοπή των suggestions

Εάν θέλετε να σταματήσουν να εμφανίζονται δραστηριότητες στο Timeline, μεταβείτε στο Settings > System > Multitasking. Απενεργοποιήστε την επιλογή ” Show suggestions occasionally in Timeline “.

Απενεργοποιήστε το Timeline των Windows 10

Είναι αυτονόητο ότι το Timeline τροφοδοτείται από το Microsoft cloud ώστε να τοποθετεί δραστηριότητες στις συσκευές. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό cloud, αν θέλετε. Μεταβείτε στο Settings > Privacy > Activity History. Εδώ, απενεργοποιήστε τα παρακάτω πλαίσια ελέγχου:

  • Let Windows collect my activities on this PC.
  • Let Windows sync my activities from this PC to the cloud.

Στη συνέχεια, στην ίδια σελίδα, απενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής για τους λογαριασμούς της Microsoft για τους οποίους θέλετε να αποκρύψετε τις δραστηριότητες Timeline.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Timeline σε Android και iOS;

Η Microsoft σχεδίασε το Timeline για να βελτιώσει την εμπειρία σε πολλαπλές συσκευές. Για να το χρησιμοποιήσετε σε συσκευές Android ή iOS, πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος περιήγησης Edge (Google Play, App Store) και να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό Microsoft. Η χρήση αυτής της δυνατότητας απαιτεί μεγάλη εχεμύθεια, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν το ιστορικό περιήγησης των κινητών συσκευών τους στον υπολογιστή τους.

Μια επιλογή που ονομάζεται ” Share browsing history with Microsoft “ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από το Settings> Privacy.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS