Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το ξέρατε ότι η Microsoft διαθέτει Blue Screen of Death (BSOD) Screensaver;

Το Blue Screen of Death (BSOD) έχει γίνει ένα σύμβολο των Windows, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα BSOD είναι αρκετά εκνευριστικό για το χρήστη.

Το ξέρατε, όμως, ότι η Microsoft σας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός screensaver που μοιάζει με τη μπλε οθόνη; Ας το παραδεχτούμε, πολύ καλή η προσφορά της εταιρείας σε όσους θέλουν να κάνουν φάρσες!

Ο λόγος για το Screensaver BlueScreen, το οποίο η Microsoft αγόρασε από την Winternals.BSOD

Λίγα λόγια για το Screensaver BlueScreen…

Δημιουργήθηκε από τον Mark Russinovich. Προσφέρει υποστήριξη για τα Windows 95, 98, 2000, XP και Windows Server 2003, και για κάθε έκδοση που διαθέτει ένα εγγενές αντίγραφο του BSOD.

Αν και η χρήση του σε ένα σύγχρονο σύστημα (Windows 8, Windows 10) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα μιας και η Microsoft έχει αλλάξει σε αυτές τις εκδόσεις τον σχεδιασμό, το Screensaver συνοδεύεται από επιλογές που δεν μπορείτε να βρείτε σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η δυνατότητα ανάγνωσης πληροφοριών από το σύστημα σχετικά με σφάλματα που προκύπτουν στο hardware.

Όσον αφορά το BSOD, έχει εξελίξει αρκετά το σχεδιασμό του και έχει αποκτήσει και μια πράσινη παραλλαγή. Το Green Screen of Death (GSOD) χρησιμοποιείται από τη Microsoft σε preview builds των Windows 10 updates με στόχο τον προσδιορισμό της ύπαρξης ή μη σφάλματος στις νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.  Προς το παρόν, έχουν την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουν μόνο οι συμμετέχοντες του Windows Insider προγράμματος.

Τα θετικά νέα: η εμφάνιση ενός BSOD είναι αρκετά σπάνια, καθώς η Microsoft ξοδεύει αρκετό χρόνο στην επίλυση των διάφορων σφαλμάτων πριν από τη κυκλοφορία νέων λογισμικών ή ενημερώσεων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *