5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Android Spyware κατασκοπεύει Whatsapp, κλήσεις και ιστορικό περιήγησης

AndroidΈνας ερευνητής ασφαλείας από την ESET, ανακοίνωσε ότι έχει ανακαλύψει ένα νέο Android spyware, που είναι ικανό να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων Whatsapp και διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών κατασκοπείας.

Όπως αναφέρθηκε από το ZDNet, το spyware έχει ανακαλυφθεί στο Github σε ένα αποθετήριο που ονομάζεται «OwnMe.» Διαθέτει ένα MainActivity.class που ξεκινά μια νέα υπηρεσία OwnMe.class, η οποία όταν ενεργοποιηθεί, εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο «Service Started» στη συσκευή στόχο.

Κανονικά, ένα κακόβουλο λογισμικό δεν παρουσιάζει κανένα αναδυόμενο παράθυρο όταν αρχίζει να λειτουργεί, αφού αυτό δεν είναι πολύ διακριτικό. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι το spyware βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.

Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ξεκινά μια λειτουργία startExploit () και το spyware δημιουργεί μια σύνδεση με τον server, εάν είναι διαθέσιμη η πρόσβαση στο Internet.

Ο κώδικας του spyware αποκάλυψε ότι διαθέτει πολλές λειτουργίες παρακολούθησης, αλλά οι περισσότερες από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας οθόνης, είναι ατελείς έως τώρα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία που έπεσε στην αντίληψη των ερευνητών είναι η λειτουργία δεδομένων Whatsapp που θέτει σε κίνδυνο τις συνομιλίες WhatsApp.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο πρόγραμμα έχει επίσης μια λειτουργία με την ονομασία getHistory (), που συλλέγει τίτλους, ώρες, επισκέψεις και διευθύνσεις URL από τους σελιδοδείκτες των στοχευμένων χρηστών. Η λειτουργία περιορίζεται στην πρόσβαση στους σελιδοδείκτες και δεν μπορεί να καταγράψει το ιστορικό περιήγησης.

Εάν η εφαρμογή στην οποία το spyware έχει αποσταλεί κρυφά παραχωρεί δικαιώματα πρόσβασης για τις επαφές, μπορεί επίσης να υποκλέψει ονόματα, αριθμούς και ολόκληρο το ιστορικό κλήσεων επίσης.

Μια άλλη αναπάντεχη ανακάλυψη είναι ότι το spyware διαθέτει επίσης μια λειτουργία πρόσβασης στην κάμερα και στις εικόνες.

Κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση της μολυσμένης συσκευής, ξεκινάει η λειτουργία της κακόβουλης εφαρμογής που περιέχει το spyware.

Προς μεγάλη ανακούφιση ωστόσο, το spyware βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και οι ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να το εμποδίσουν να εξαπλωθεί σε συσκευές Android.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *