Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Android Spyware κατασκοπεύει Whatsapp, κλήσεις και ιστορικό περιήγησης

AndroidΈνας ερευνητής ασφαλείας από την ESET, ανακοίνωσε ότι έχει ανακαλύψει ένα νέο Android spyware, που είναι ικανό να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων Whatsapp και διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών κατασκοπείας.

Όπως αναφέρθηκε από το ZDNet, το spyware έχει ανακαλυφθεί στο Github σε ένα αποθετήριο που ονομάζεται «OwnMe.» Διαθέτει ένα MainActivity.class που ξεκινά μια νέα υπηρεσία OwnMe.class, η οποία όταν ενεργοποιηθεί, εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο «Service Started» στη συσκευή στόχο.

Κανονικά, ένα κακόβουλο λογισμικό δεν παρουσιάζει κανένα αναδυόμενο παράθυρο όταν αρχίζει να λειτουργεί, αφού αυτό δεν είναι πολύ διακριτικό. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι το spyware βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.

Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ξεκινά μια λειτουργία startExploit () και το spyware δημιουργεί μια σύνδεση με τον server, εάν είναι διαθέσιμη η πρόσβαση στο Internet.

Ο κώδικας του spyware αποκάλυψε ότι διαθέτει πολλές λειτουργίες παρακολούθησης, αλλά οι περισσότερες από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας οθόνης, είναι ατελείς έως τώρα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία που έπεσε στην αντίληψη των ερευνητών είναι η λειτουργία δεδομένων Whatsapp που θέτει σε κίνδυνο τις συνομιλίες WhatsApp.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο πρόγραμμα έχει επίσης μια λειτουργία με την ονομασία getHistory (), που συλλέγει τίτλους, ώρες, επισκέψεις και διευθύνσεις URL από τους σελιδοδείκτες των στοχευμένων χρηστών. Η λειτουργία περιορίζεται στην πρόσβαση στους σελιδοδείκτες και δεν μπορεί να καταγράψει το ιστορικό περιήγησης.

Εάν η εφαρμογή στην οποία το spyware έχει αποσταλεί κρυφά παραχωρεί δικαιώματα πρόσβασης για τις επαφές, μπορεί επίσης να υποκλέψει ονόματα, αριθμούς και ολόκληρο το ιστορικό κλήσεων επίσης.

Μια άλλη αναπάντεχη ανακάλυψη είναι ότι το spyware διαθέτει επίσης μια λειτουργία πρόσβασης στην κάμερα και στις εικόνες.

Κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση της μολυσμένης συσκευής, ξεκινάει η λειτουργία της κακόβουλης εφαρμογής που περιέχει το spyware.

Προς μεγάλη ανακούφιση ωστόσο, το spyware βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και οι ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να το εμποδίσουν να εξαπλωθεί σε συσκευές Android.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *