Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ένα νέο ισχυρό Linux cryptominer

cryptominerΟι ερευνητές ασφαλείας της ρωσικής εταιρείας προστασίας από ιούς Dr.Web, ανακάλυψαν ένα νέο στέλεχος Linux cryptominer που ανιχνεύτηκε ως Linux.BtcMine.174.

Το Linux cryptominer έχει μια δομή πολλαπλών στοιχείων, που υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών σε πάνω από 1.000 γραμμές κώδικα.

Όταν εκτελείται αρχικά το Monero Linux cryptominer, ελέγχει εάν είναι διαθέσιμος ο server από τον οποίο το Trojan θα κατεβάσει εν συνεχεία πρόσθετα στοιχεία.

Στη συνέχεια, βρίσκει ένα φάκελο στο δίσκο στον οποίο έχει δικαιώματα εγγραφής, ώστε να μπορεί να αντιγραφεί και να το χρησιμοποιήσει ως αποθήκη για τη λήψη πρόσθετων ενοτήτων.

Το Linux.BtcMine.174 Linux cryptominer χρησιμοποιεί ένα από τα δύο privilege escalation exploits, CVE-2016-5195 (aka Dirty COW) and CVE-2013-2094, για να πάρει δικαιώματα root στο μολυσμένο σύστημα.

Το Linux miner προστίθεται επίσης ως autorun σε αρχεία όπως /etc/rc.local, /etc/rc.d/…, και /etc/cron.hourly. και στη συνέχεια μεταφορτώνει και τρέχει ένα rootkit.

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό έχει μολύνει το σύστημα Linux, θα σαρώσει και θα τερματίσει τις διαδικασίες αρκετών miners και θα ανιχνεύσει / proc / $ {pid} / exe και / proc / $ {pid} / cmdline για να ελέγξει για συγκεκριμένες γραμμές + tcp, κλπ.). Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το Trojan τερματίζει επίσης τη λειτουργία λογισμικών προστασίας από ιούς, συμπεριλαμβανομένων των Avast, AVG, Dr.Web και ESET.

Στη συνέχεια, το Linux.BtcMine.174. κατεβάζει και ξεκινά το δικό του Monero cryptominer.

Το κακόβουλο λογισμικό κατεβάζει επίσης ένα άλλο Trojan, που ανιχνεύεται ως Linux.BackDoor.Gates.9, το οποίο υλοποιεί χαρακτηριστικά backdoor και επιτρέπει την εκτέλεση επιθέσεων DDoS. Το Linux.BtcMine.174, μεταφορτώνεται και εκτελείται με την ικανότητα να κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν εισαχθεί από τον χρήστη για την εντολή su και να αποκρύπτει αρχεία στο file system, τις συνδέσεις δικτύου και τις διεργασίες που εκτελούνται.

Το Trojan συλλέγει επίσης δεδομένα για όλους τους κεντρικούς υπολογιστές, στους οποίους ο εκάστοτε χρήστης έχει συνδεθεί προηγουμένως μέσω SSH και προσπαθεί να τα συνδέσει.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται χρησιμοποιώντας πιστοποιήσεις SSH που έχουν κλαπεί στα μολυσμένα συστήματα.

Επιπλέον τεχνικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στην έκθεση που δημοσίευσε το Dr.Web και στο GitHub.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *