ΑρχικήsecurityΔωρεάν Wi-Fi Hotspots εντοπίζουν την τοποθεσία σας ακόμα και όταν αποσυνδέεστε

Δωρεάν Wi-Fi Hotspots εντοπίζουν την τοποθεσία σας ακόμα και όταν αποσυνδέεστε

HotspotsΣτην εποχή του Διαδικτύου, όλοι επιθυμούμε να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi. Είναι όμως ασφαλές;

Στις μέρες μας, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και δημόσιοι χώροι προσφέρουν “δωρεάν Wi-Fi Hotspots”. Θα τα βρείτε παντού, από εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και καφετέριες έως εστιατόρια και πολλά ακόμα μέρη. Οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, αυτές οι δωρεάν συνδέσεις Wi-Fi διαχειρίζονται από παρόχους που προσφέρουν σύνδεση στο διαδίκτυο, σε αντάλλαγμα για τις πολύτιμες πληροφορίες σύνδεσής σας.

Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και μερικές φορές ακόμα και το προφίλ των κοινωνικών σας μέσων και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Το πιο περίεργο είναι ότι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να εντοπίζουν την τοποθεσία των χρηστών, ακόμη και όταν εκείνοι, έχουν βγει από την εμβέλεια του Wi-Fi και εφοδιάζουν την ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία μάρκετινγκ Wi-Fi με βάση την τοποθεσία.

Η πλειοψηφία των χρηστών δεν φροντίζει καν να ελέγξει, πριν δεχτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις κατά την εγγραφή και σύνδεση σε ένα Wi-Fi. Υπάρχουν φράσεις όπως “δεδομένα τοποθεσίας, ιστορικό τοποθεσίας, αναγνωριστικά συσκευών και διεύθυνση MAC”, τα οποία μας γνωστοποιούν τις προθέσεις τους.

Χρησιμοποιώντας διευθύνσεις MAC, οι παροχείς Hotspots, μπορούν να ανακαλύψουν το πού ζείτε, τις συνήθειες αγορών σας, τους χώρους που επισκέπτεστε συχνά και ούτω καθεξής. Αυτά τα δεδομένα πωλούνται στη συνέχεια σε εταιρείες διαφημίσεων.

Παρόλο που δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των δεδομένων που συλλέγονται, αναμφισβήτητα εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παραδώσει εν αγνοία τους τα προσωπικά τους στοιχεία και τη συγκατάθεσή τους για παρακολούθηση από εταιρείες.

Παρόλο που οι εταιρείες αυτές ισχυρίζονται ότι τα συλλεχθέντα δεδομένα μετατρέπονται σε ανώνυμα μέσω κατακερματισμού για να αποτρέψουν την ταυτοποίηση, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι γι ‘αυτό, καθώς οι πολιτικές διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS