ΑρχικήinetΣοβαρό πρόβλημα καταγγέλλουν εκατομμύρια χρήστες του Gmail

Σοβαρό πρόβλημα καταγγέλλουν εκατομμύρια χρήστες του Gmail

Gmail

Από την προηγούμενη εβδομάδα, εκατομμύρια χρήστες του Gmail αναφέρουν σοβαρά προβλήματα. Το πρόβλημα αναφέρθηκε τόσο στο Windows Latest όσο και στο MSPowerUser. Οι χρήστες ανέφεραν ότι ο ενσωματωμένος Mail client των Windows 10 διαγράφει τα email τους ή / και τα στέλνει αυτόματα στα spam. Ένας χρήστης περιέγραψε την εμπειρία του:

“Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Windows 10 Mail app που συνδέεται με έναν λογαριασμό Google. Παρατήρησα ότι όταν απαντώ σε emails, το email που στέλνω εξαφανίζεται και δεν μπορεί να βρεθεί ούτε στα απεσταλμένα, αλλά ούτε και στον κάδο, στα spam ή οπουδήποτε αλλού. Το εξαφανισμένο email δεν μπορεί να βρεθεί ούτε στο web interface του Gmail. Φαίνεται ότι διαγράφεται από τον server“.

Λίγο αργότερα, η Google είπε ότι πρόκειται για πρόβλημα της Microsoft και όχι του Gmail. Επομένως, οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν μια ενημέρωση των Windows 10.

Ωστόσο, έχει βρεθεί μια προσωρινή λύση για το πρόβλημα. Πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

  1. Πηγαίνετε: Gmail.com> Ρυθμίσεις> Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις> Δημιουργία νέου φίλτρου
  2. Στο πεδίο “Από” πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία φίλτρου”
  4. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε “Ποτέ μην το στέλνετε στο Spam”
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία φίλτρου”

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης δεν είναι τέλειος, αλλά εμποδίζει την εξαφάνιση ή διαγραφή των μηνυμάτων Gmail και αυτό είναι το πιο σημαντικό, μέχρι η Microsoft να κυκλοφορήσει μια επίσημη επιδιόρθωση.

Αυτές τις μέρες, όλα και περισσότερα σχόλια έχουν εμφανιστεί στο Microsoft Communities forum, τα οποία ανέφεραν ξανά τα παραπάνω προβλήματα. Επίσης, εμφανίζονται πολλές αναφορές με παρόμοια προβλήματα που εμφανίζονται μεταξύ Outlook και Gmail – τόσο σε Windows όσο και σε Mac. Σε αυτό το σημείο, είναι σαφές ότι η Microsoft έχει σημαντικά προβλήματα συγχρονισμού με το Gmail και υπάρχουν μόνο κάποιες προσωρινές λύσεις.

“Η τελευταία έκδοση του Windows Mail έχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις για το Gmail”, επιβεβαίωσε ένας Windows Insider MVP. Οι μόνες λύσεις είναι είτε α) να καταργήσετε το Gmail account σας από το Mail app και να “αποδυναμώσετε” τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Gmail επιτρέποντας την πρόσβαση σε λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές ή β) να αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας και να χρησιμοποιήσετε τις μη αυτόματες ρυθμίσεις IMAP του Gmail. Εάν είστε τυχεροί, ενδέχεται να είστε σε θέση να ανακτήσετε από τα spam μερικά από τα χαμένα email σας.

Τι προκάλεσε, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα; Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει να κάνει με την προβληματική ενημέρωση Windows 10 May 2020. Το πρόβλημα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους χρήστες, καθώς η Microsoft δεν έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS